Toshiba'dan dev sabit disk atağı

2009'un en büyük anlaşmalarından birine imza atan Toshiba, sabit disk pazarında ben de varım diyor.

Toshiba'dan dev adım!

Toshiba Corporation ve Fujitsu Limited Fujitsu'nun HDD (sabit disk sürücüsü) işini Toshiba'ya devretmesi konusunda bir mutabakat anlaşması imzaladıklarını duyurdular. Şirketler en yakın zamanda devir sözleşmesini sonuçlandırmayı planlıyor ve 2009 mali yılının ilk çeyreğinde devir işlemlerini tamamlamayı hedefliyorlar.

Fujitsu, HDD ile ilgili tüm işleri ve fonksiyonları yeni kurulacak bir şirkette bir araya getirerek devir sürecini kolaylaştıracak. Toshiba bu yeni şirketin yüzde 80 hissesini satın alacak ve şirketi Toshiba'nın grup şirketlerinden biri haline getirecek. Rahat bir geçiş süreci yaşanması için Fujitsu, yeni şirkette yüzde 20'nin altında bir hisseyi belli bir zaman için elinde tutacak; şirket daha sonra tamamen Toshiba'nın sahipliğine geçecek.

İki şirketin HDD işlerini birleştirmesi, Toshiba'nın notebooklarda, taşınabilir cihazlarda, otomotiv ve tüketici elektroniğinde yaygın olarak kullanılan küçük boyutlu HDD'lerin (2.5 inch ve daha küçük HDD'ler) lider üreticisi olarak mevcut güçlü konumunu sağlamlaştırmasını sağlayacak. Ayrıca Fujitsu'nun lider olduğu sunucu ve veri depolama sistemleri uygulamalarında Toshiba'nın da HDD pazarına girmesine olanak tanıyacak. Toshiba bu pazara girerek veri depolama sistemlerinde beklenen büyümeye cevap verecek konuma sahip olmayı hedefliyor.

Toshiba kurumsal alanda da büyüyecek

Toshiba kurumsal alanda da büyüyecek

Toshiba'nın kurumsal alana girmesi, sunucular ve kurumsal depolama sistemleri için SSD ürünleri geliştirerek Toshiba'nın NAND flash bellek teknolojisi ile Fujitsu'nun kurumsal HDD teknolojisini birleştirerek pazar lideri SDD işini de büyütmesini sağlayacak. Bu birleşmenin hızla gelişen SDD pazarının büyümesini teşvik etmesi bekleniyor.

Fujitsu'nun HDD işleri ile entegrasyonunu fırsat olarak gören Toshiba HDD parça tedarikçileri ile işbirliklerini güçlendirmeyi ve maliyetlerin düşürülmesini ve yeni teknolojilerin geliştirilmesini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Gelecekte ise, 2015 yılına kadar toplam HDD pazarındaki payını yüzde 20'nin üzerine çıkartmayı hedefliyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları