Toshiba'dan Yeni Nesil Lithium-ion Pil

Dünyanı teknoloji lideri Toshiba, lithium-ion pillerinin uzun süreli şarj devrini geride bırakan yeni lithium-ion pil üretti.Şirketin yeni pil modeli, günümüzün tipik lithium-ion pillerinden 60 kat daha hızlı olarak; pil enerji kapasitesinin %80’ini sadece bir dakikada şarj edebiliyor.

Toshiba'dan  Yeni Nesil Lithium-ion Pil

Aynı zamanda, bu hızlı şarj özelliğini enerji yoğunluğuyla arttırılmış performans kalitesiyle birleştiriyor.

Toshiba’nın elektrikli cihazlar sektörü için nano-materyal teknolojisindeki son gelişmeleri, lithium ion pil hücrelerindeki üretimindeki know-how birikimini birleştiriyor. .Negatif elektrota uygulanan yeni teknoloji pil şarj edilirken organik sıvı elektrolitlerin azalmasını engelleyen yeni nano partiküüler ;aynı zamanda elektrotta herhangi bir zarara neden olmadan lithium iyonlarının fazlasını hemen emer ve fazlasını stok ediyor.

Uzun ömürlü lithium-ion piller 1000 kere sarj edildikten sonra kapasitesinin sadece %1 ‘ni yitiriyor ve çok düşük ısılarda çalışabiliyor. Pil, 25°C ısıda kapasitesinin %100’lük kısmını deşarj ederken, -25°C’te %80’lik kısmını deşarj ediyor.

Yeni Pilin Özellikleri

Mükemmel Şarj Performansı:

İnce pil sadece bir dakikada kapasitesinin %80’ini şarj ediyor. Tamamen şarj etmek sadece birkaç dakika alıyor.

Yüksek Enerji Yoğunluğu:

Küçük ve hafif olan yeni pil yüksek bir depolama verimliliği sunuyor. Prototip pil sadace 3.8mm inceliğinde, 62mm boyda ve 35mm derinliğe sahip, kapasitesi ise 600mAh.

Uzun Ömürlü:

Yeni pilin bir prototipi ( 600mAh kapasitede bir lamine lithium ion pili) 25°C’de tam 1000 kere şarj ve deşarj edildi. Bu test sonucunda pil kapasitesinin sadece %1 ’ni yitirdi.

Isı:

Yeni pil en yoğun ısılarda bile iyi çalışıyor. - 40°C’de kapasitesinin 80%’ini boşaltabiliyor, buna karşılık, 25°C 100%’ünü boşaltabiliyor, üstelik 45 derece santigrat gibi yüksek ısılarda bile 1000 deşarj ve reşarj sonrası kapasitesinin yalnızca %5’ini yitiriyor. Bu nitelikler pilin hybrid cihazlardan mobil telefonlara kadar birbirinden farklı bir çok üründe güç kaynağı olarak kullanılabilmesini sağlayacak.

Çevre Dostu Pil:

Yeni pil, lokomotif ve otomobillerin ürettiği enerjiyi hızla depolayabiliyor. Bu hızlı ve yüksek verimliliğe sahip pil, enerji tasarrufu ve için daha once boşa harcanan enerjiyi kullandığı için CO2 azaltılmasını sağlıyor.

2006 yılında piyasaya sürülecek olan pillerin ilk uygulamaları ,ince ve küçük pillerin yüksek oranda enerjisağlarken sadece bir dakikada şarj etmelerini gerektiren otomotiv ve endüstriyel sektörlerinde olacak.

Okuyucu Yorumları