Toshiba, Gigashot serisiyle kamera pazarında

Toshiba, 100 GB depolama biri olan Gigashot A ve K serileriyle kamera pazarına girdi.

Toshiba'dan Gigashot

Gigashot A ve Gigashot K serileri hardisk kapasiteleri ile kullanıcılara özgürlük sunuyor. Bu seri ile HD kalitesindeki filmleri daha hızlı kaydedebilecek, düzenleyebilecek ve çoğaltabileceksiniz. Gigashot dizisi, Toshiba'nın mevcut kayıt edici kamera serisine kullanıcı notebooklarıyla olduğu kadar bilgi alışverişi yapan diğer aygıtlarla da destek olmaktadır. Gigashot Serisi hem HD video hem de yüksek çözünürlük fotoğraf çekim kapasitesine sahiptir. Yani video kayıdı yaparken işlemi yarda kesmeden tek bir dokunuş ile fotoğraf da çekebilirsiniz.

Toshiba Türkiye Distribütörü TNB A.Ş. Genel Müdürü Aytaç Biter, "Gigashot dizisiyle 2008'e güçlü ve güvenilir bir başlangıç yaptık, Toshiba bu ürün gamında da pazarda 1 numara olmak istiyor" demektedir

Her iki seri kamera da bir yandan 3 inchlik geniş LCD TFT renkli ekran ile yüksek kalitede anında görüntü sağlarken, diğer yandan da profesyonel fotoğrafçıların bile gereksinimlerini karşılayabilecek elektronik görüntü sabitleyici ve hem otomatik hem manuel beyaz dengesi (White Balance-WB) ayarları gibi özelliklere sahip.

Gigashot A ve K serilerindeki kayıt edici kameralarda yüksek kalite fotoğraf kaydetmek için 8 GB'ye kadar destekleyen SD/SDHC kart slotları bulunmaktadır.

Her iki Gigashot serisi bağlantı seçenekleri dizisi sunarken bileşimde bulunan video ve A/V'yi dahil ederek kullanıcılara görüntüleri direkt televizyondan gösterme imkanı verir. Bir mini USB slotu, fotoğrafları direkt bir bilgisayara aktarma imkanı sağlar.

A ve K serileri,ayrıca, çok sayıda ek aksesuarlar, Pixela'nın "ImageMixerTM3" ve "NeuroVision 5" gibi software programları da içinde barındırmaktadır.

Gigashot A ve K Serileri

Gigashot A ve K Serileri

Gigashot A Serileri

78,1 mm x 135,4 mm x 79 mm ölçülerinde ve 495 gr ağırlıkta olan, Toshiba Gigashot A Serisi 1080i yüksek netlik çözünürlüğündedir (1920 x 1080/1400 x 1080 pixel). Bu kalitede videoyu izlemek Fujinon 10 x görsel / tek bir 1/3 inchlik CMOS şekil alıcılı 80 x dijital zoom lens (odaksal uzunluk: 4,5-45 mm) kombinasyonları sonucudur.

Gigashot A Serisi kameraların video kalitesi, hard disk tabanlı onboard depolama miktarı ile uyar. İki modeli mevcuttur, Gigashot A40F, 40 GB hard disk kullanır ve Gigashot A 100F onboard hafızanın 100 GB'ını.

Gigashot K Serileri

Gigashot K Serileri 1280x720 pixel çözünürlükte MPEG-4/H.264 yüksek netlikte video verir. K serileri 10 x görsel/ 30 x dijital zoom lensi (6.0'dan 60 mm'ye kadar odaksal uzunluklu) bir kalite sunar ve 1/3 inchlik CMOS şekil alıcısı da vardır. Dizi iki modelde gelir:
80GB model (Gigashot K80H) ve 40 GB (Gigashot K40H)

Fotoğraf Şekil Yakalama

Videoya ek olarak, hem A hem K serisi kayıt edici kameralar müşteriye 1920x1080 ve 1280x720 pixel fotoğraf karesi sunar.

Okuyucu Yorumları