Toshiba'nın yeni laptop'larında Blu-ray yok

Toshiba, HD-DVD'yi tarihe gömen Blu-ray'i kolay kolay affedecek gibi görünmüyor.

İnatçı Toshiba!

Toshiba'nın Avrupa CEO'su Alan Thompson, şirketin yeni laptop serilerine Blu-ray sürücü eklemek gibi bir niyetlerinin olmadığını açıkladı. Thompson, Blu-ray yerine standart çözünürlüğü upscale etme yolunu tercih ettiklerinin, Blu-ray'in HD çözünürlük için tek alternatif olmadığının altını çizdi.

Upscaling, yani standart çözünürlüğü HD kalitesine taşıma işlemi, Toshiba'nın uzun süredir üzerinde çalıştığı bir konu. Uscaling teknolojisinin temelinde, şirketin 4 çekirdekli HD işlemcisi yer alıyor. CPU ile bir arada çalışan bu işlemci, görüntünün normalden çok daha kaliteli olmasını sağlıyor,

CHIP Online yorumu:
Görünen o ki, Toshiba, büyük zarar etmesine neden olan HD-DVD hüsranının sorumlusu olarak gördüğü Blu-ray teknolojisini kolay kolay affetmeyecek. Birçok laptop üreticisi, en azından üst seviye modellerinde Blu-ray teknolojisine yer verirken, Toshiba'nın Blu-ray'i görmezden gelip upscaling üzerine yoğunlaşması da bunun en güzel kanıtı. Ama şurası da gerçek ki, eğer Toshiba bu teknoloji ile umduğu ilgiyi görürse, bu kez Blu-ray'in yolunu biraz olsun tıkayabilir.

Okuyucu Yorumları