Toshiba taklit ürünlere savaş açtı!

Toshiba'nın Türkiye'deki taklit ürünlerine karşı verdiği mücadele sonuç verdi. İşte yaşananlar...

Sahte ürünlerle savaşıyor

Toshiba, Türkiye'de satılan ancak Toshiba tarafından üretilmeyen ürünlerde marka ve logosunu taşıyan sahte ürünlere karşı adeta savaş açtı. İşte şirketten gelen açıklama:

Türkiye pazarında satılmakta olan TOSHIBA marka ve logosunu taşıyan ancak TOSHIBA tarafından üretilmemiş, sahte (taklit) ürünlere yönelik olarak sürdürülen operasyonel takip ve hukuki işlemler neticesinde, ulaşılan resmi ve hukuki sonuç duyurulur.

Türkiye pazarında faaliyet göstermekte olan MERİÇ BÜRO MAKİNELERİ LTD. ŞTİ. ünvanlı firma, TOSHIBA marka ve logosunu taşıyan ancak TOSHIBA tarafından üretilmemiş sahte (taklit) ürünleri ithal etmek ve pazarda satmak yolu ile TOSHIBA markasının haklarını ihlal etmiş olduğunu, hukuken ve resmen kabul etmiş bulunmaktadır.

MERİÇ, TOSHIBA marka ve logosunu taşıyan ancak TOSHIBA tarafından üretilmemiş sahte (taklit) ürünleri ithal ederek ve pazarda satarak TOSHIBA marka haklarını ihlal ettiği için, resmi olarak TOSHIBA'dan özür dilemiş ve yarattığı zarara istinaden, TOSHIBA'ya maddi tazminat ödemeyi kabul etmiş bulunmaktadır.

MERİÇ, bundan böyle TOSHIBA marka haklarına saygı göstereceğini, ihlal etmeyeceğini; TOSHIBA markalı sahte (taklit) ürün ithal etmeyeceğini ve satmayacağını, TOSHIBA'ya resmen ve hukuken beyan ve taahhüt etmiştir.

Benzer şekilde farklı firmalar nezdinde operasyonel süreçler devam etmekte olup, sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları