Toshiba ve Ericsson'dan önemli bir adım

Ericsson ve Toshiba dizüstü bilgisayarda mobil geniş bant "HSPA" sağlıyor. İşte detaylar...

Toshiba'ya Ericsson imzası

Ericsson (NASDAQ: ERIC); Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da Toshiba dizüstü bilgisayarlarda entegre HSPA/3G mobil geniş bant erişimi sunacak. HSPA (High Speed Packet Access) 86 ülkede bulunan 198 ticari şebeke ile dünyanın en yaygın olarak kullanılan mobil geniş bant teknolojisi olarak kabul ediliyor.

İş yaşamının giderek mobil hale dönüşmesiyle birlikte internet ve şirket ağlarına her an, her yerden gerçek mobil geniş bant erişimi ile bağlanma ihtiyacı da artıyor. Yapılan araştırmalara göre dizüstü bilgisayarlar iş hayatındaki mobil üretim aracı olarak önemini korurken HSPA de kilit rol oynayacak.

Thomas Teckentrup, Toshiba Bilgisayar Sistemleri Avrupa'dan Sorumlu Genel Müdürü konu ile ilgili olarak "Toshiba iş dünyası dizüstü pazarında güçlü bir pozisyona; Ericsson da mobil geniş bant işinde güçlü bir deneyime sahip. Bu iş ortaklığı sayesinde kullanıcılarımıza iş hayatının her alanında destek olacak ürünler yaratacağız" dedi.

Ericsson Mobil Geniş Bant'tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mats Norin "Mobil geniş bant entegrasyonu ile Toshiba'nın iş dünyasına her an ve her yerden kaliteli internet erişimi sunmasını destekliyoruz" şeklinde konuştu

Toshiba dizüstü kullanıcıları Ericsson'un 7.2 Mbps downlink ve 2.0 Mbps uplink veri hızlarına varan kablosuz geniş bant teknolojilerinden (HSPA) faydalanabilecekler. Modül aynı zamanda yön belirleme uygulamalarında kullanılmak üzere GPS (Global Positioning System) alıcısına sahip. Toshiba, Ericsson mobil geniş bant modülü entegre edilmiş ilk ürünlerini 2008'in ikinci yarısında piyasaya sürmeyi düşünüyor.

Bilgi için
Sony Ericsson Türkiye - 0212 473 77 77
Toshiba Türkiye - 0216 422 40 50

Not: Firma basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları