Toshiba'dan, laptop'ları için sert karar!

Japon teknoloji devi Toshiba'dan, pek çok PC kullanıcısı hayranını üzecek, önemli bir açıklama!

...Ve Toshiba kararını verdi!

Toshiba, Avrupa'daki son kullanıcı müşterileri için yeni PC üretimini durdurduğunu doğruladı. Bu açıklama, Japonya merkezli firmanın PC'lerinin, son kullanıcı için kendi ülkesi dışına çıkmayacağı anlamına geliyor. Bununla birlikte Toshiba, Avrupa ve ABD'deki şirketlere bilgisayar satmaya devam edecek.

PC'lerden kar etmekte bir süredir zorlanan Toshiba'nın Fujitsu ve Vaio ile birleşeceğine dair dedikodular geçen ay ortaya çıkmış, ancak firma bunları hızla yalanlamıştı. Şimdi ise Anandtech, Toshiba'nın umudunu B2B (şirketten şirkete) satışlara bağladığını söylüyor. Firma, yaptığı bir açıklamada konu hakkında şöyle konuştu: "Toshiba, Tecra ve Portégé markalarını kurumsal piyasa için geliştirip, üretip, satarak global anlamda B2B PC piyasasına yoğunlaşacaktır."

İkisi bir arada'ların yükselişi

Toshiba'nın odak noktası, bundan sonra çok ince notebook'lar ve 2-in-1'ler olacak. 2-in-1'ler yükselişte olduğundan Toshiba'nın bu alana odaklanması isabetli bir karar olacak.

Firma, elinde gelen notebook'ların satışını sürdürecek ve bu notebook'ları satın alanlar, garanti hizmeti almaya devam edecekler. Bu arada Toshiba'nın diğer bilgisayar üreticilerle anlaşma yapmanın fırsatlarını aradığı söyleniyor.

Okuyucu Yorumları