TouchSmart IQ500: PC tasarımına HP damgası

Hewlett Packard, yeni nesil PC ürünü HP TouchSmart IQ500'ü pazara sundu.

HP'nin dokunmatik PC'si

HP TouchSmart IQ500, HP tarafından özellikle dokunmaya yönelik olarak geliştirilmiş bir yazılımla çalışıyor. Ürün, ince dokunmatik ekran üzerinde kaydırılan parmağın hareketlerini tanıyor ve böylece kullanıcılara, bilgiye, eğlenceye ve sosyal ağlara istedikleri an erişme imkanı sunuyor. Tüketiciler, sadece ekrana dokunarak, sevdikleri müziği çalabiliyor, yeni müzik listeleri oluşturmak için şarkıların yerini kolayca değiştirebiliyor, büyütmek için bir fotoğrafın köşelerini sürükleyebiliyor, hava durumunu hızla öğrenebiliyor ya da TV seyredebiliyorlar.

Büyük bir fotoğraf çerçevesinin boyutlarında olan yeni HP TouchSmart IQ500 PC, ince bir çantanın hatlarını andıracak biçimde tasarlandı. Ürün, ister salon, ister mutfak olsun, evin her köşesinde rahatlıkla kullanılabiliyor. Sade ve şık tasarımı, bulunduğu yere stil ve zarafet katıyor.

Bir parmak dokunuşuyla dijital eğlence

HP TouchSmart yazılımı, fotoğraf, video ve müzik ile etkileşime yeni bir boyut getiriyor. TouchSmart müzik uygulaması, tüketicilere, müzik koleksiyonlarını albüm türüne göre rahatça tarama imkanı veriyor. TouchSmart fotoğraf uygulamasıyla, kullanıcılar, fotoğraflarını kırpabiliyor, düzeltebiliyor, paylaşabiliyor ve doğrudan uygulamanın içinden HP'nin Snapfish online hizmetine yükleyebiliyorlar.

Tüketiciler, aynı zamanda, sevdikleri TV şovlarını izleyebiliyor ve kaydedebiliyor(1), dahili DVD kaydediciyle kişisel video kayıtları yapabiliyor(2), yarattıkları videoları doğrudan YouTube'a yükleyebiliyor(3) ve entegre stereo hoparlörlerle yüksek kaliteli ses keyfi yaşayabiliyorlar. Dahili web kamerası ve mikrofon, kullanıcılara, İnternet erişimi olan herhangi bir yerden video sohbet ve konferans yoluyla, arkadaşlarıyla ve aileleriyle kolayca iletişim kurma imkanı veriyor.

İnce, zarif, yeni nesil PC

İnce, zarif, yeni nesil PC

HP TouchSmart IQ500 PC, tek ve entegre bir tasarımda, 22 inçlik diyagonal yüksek çözünürlüklü4 geniş ekranı, güçlü ve enerji etkin bir Intel® Core™ 2 Duo işlemci(5) ile birleştiriyor. Piyano siyahı kaplama, espresso renginde zarif yan panel çizgileriyle, TouchSmart PC'yi evdeki her oda için çekici bir dekorasyon unsuru haline getiriyor. Kurulum için yalnızca bir elektrik kablosu yeterli oluyor.

Düşük profilli kablosuz klavye ve entegre WLAN,(6) gerçek anlamda bir kablosuz deneyim sağlıyor. Ayarlanabilir ekran, maksimum konfor için kalkıyor ve iniyor. HP Çevre Işığı, tüketicilere, bir mod belirleme ve klavyeyi karanlıkta görme imkanı veriyor.

HP TouchSmart IQ500 PC, ENERGY STAR® onaylı olup, plastik köpük tampon malzemelerini önemli ölçüde azaltan yeni ambalajında geliyor. Diğer özellikleri arasında, (4) gigabyte'lık bellek, ortam kartı okuyucusu ve geniş kapasiteli, yüksek hızlı sabit sürücü yer alıyor.

HP'nin TouchSmart mirası

HP TouchSmart IQ500 PC, HP'nin dokunma teknolojisindeki 25 yıllık geçmişinin bir ürünü. Söz konusu geçmiş, 1983'te, zamanının ötesinde bir dokunmatik ekranlı bilgisayar olan HP 150 PC'nin sunulmasıyla başladı. Daha yakın geçmişte, İngiltere'de HP TouchSmart IQ700'ün başarıyla pazara sunulması, tüketicilere yönelik masaüstü bilgi işlemde heyecan verici bir gelişmenin öncüsü oldu. HP bugün, dokunma teknolojisini, HP iPAQ 314 Seyahat Arkadaşı, HP Pavilion tx2000 Tablet Dizüstü PC serisi ve seçilmiş HP Photosmart yazıcılar gibi çeşitli ürünlerde kullanıyor.

(1) Sinyallerin bulunabilirliği, orijinal TV sinyalinin gücü ve erişilebilirliği, lokasyon ve diğer faktörler ile sınırlıdır. Performans sorunları oluşabilir, ama üründe arızaya yol açmaz.
(2) Telif hakları koruması olan malzemeleri kopyalamayın.
(3) İnternet erişimi gerekir; ayrı satılır.
(4) Yüksek çözünürlüklü (HD) görüntüleri izlemek için HD içerik gerekir.
(5) Dual Core, çoklu kullanım sunan yazılım ürünlerinin ve donanıma duyarlı çokgörevli işletim sistemlerinin performansını artırmak için tasarlanmış yeni bir teknolojidir; tam fayda sağlamak için, uygun işletim sistemi yazılımı gerektirebilir. Bütün müşteriler ya da yazılım uygulamaları, bu teknolojinin kullanımından fayda sağlamaz. Intel mimariler üzerinde 64-bit bilgi işlem, Intel 64 mimarisi için tasarlanmış işlemci, çip seti, BIOS, işletim sistemi, cihaz sürücüleri ve uygulamaları içeren bir bilgisayar sistemi gerektirir. İşlemciler, Intel 64 mimarisi olanaklı BIOS olmadan çalışmaz (32 bit işletim dahil). Performans, donanım ve yazılım konfigürasyonlarına bağlı olarak değişir.
(6) Kablosuz erişim noktası gerekir ve dahil değildir. Kamusal kablosuz erişim noktalarının bulunabilirliği sınırlıdır. Kablosuz İnternet kullanımı, ayrıca satın alınmış İnternet hizmeti sözleşmesi gerektirir.

Bilgi için
HP Türkiye - (216) 579 79 00

Not: Firma basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları