Toyota Land Speed Cruiser'dan Dünya Rekoru!

Toyota'nın SUV'u Land Speed Cruise, hız rekoru kırarak dünyanın en hızlı SUV'u ünvanını kazandı!

Toyota Land Speed Cruiser'dan rekor!

Toyota dünyanın en çekici otomobillerini üretmekle tanınmıyor. Ancak kafanız büyüklüğündeki iki turbo kompresörüyle yeni SUV'u her şeyi başarabilir, dünya rekorunu kırmayı bile.

Land Speed Cruiser konseptini Kaliforniya'daki Mojave Air and Space Port'ta deneyen firma, direksiyonun arkasındaki Nascar sürücüsü Carl Edwards ile saatte 370 km hıza ulaşarak yeni bir dünya rekoru kırdı. Böylece yüksek çekiş gücüne sahip SUV, önceki rekor sahibinden 30 km/saat daha hızlı gitmeyi başarmış oldu.

Land Speed Cruiser ilk olarak geçen seneki SEMA şovunda gösterilmişti. Hızlı sürüş için tasarlanan araç, 2.000 beygir gücü gibi aşırı güçlü bir motora sahip. Hız rekorunun kırılması ise ikinci denemede gerçekleşti. Edwards'ın ilk denemesinde sadece 339 km/saat hıza ulaşıldı. Bunun sonrasında Toyota, basıncı artırarak Edward'ın 370 km/saate ulaşmasını sağladı.

Soruyu aklınızdan geçirmeden cevaplayalım. Toyota, bu Land Cruiser'ı size satmayı düşünmüyor. Ancak aracı alacak 83.000 dolarınız ve modifikasyonlar için harcayacağız 100.000 dolarınız varsa (ancak bu da yetmeyebilir), kendi Land Speed Cruiser'ınızı her zaman yapabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları