Toys 'R' Us borcunu bitiremiyor

Oyuncak devi Toys 'R' Us borcunu yapılandırmaya çalışıyor ancak...

Toys 'R' Us borcunu bitiremiyor

Toys 'R' Us bir süredir içerisinde bulunduğu finansal durumdan kurtulmak için iflasını bildirmeye karar vermiş gibi görünüyor. Bu bildirim ile firma, 400 milyon dolarlık borcunu yeniden yapılandırmayı planlıyor. Mağaza, geçtiğimiz beş yıl boyunca azalan satışlar ile karşı karşıyaydı ve bu sırada da Amazon, kendi oyuncak satışlarını arttırmaya devam ederek endüstrinin en yüksek payını almayı başarmıştı.

Geçtiğimiz yıl Amazon, oyuncak satışlarında tahmini 4 milyar dolar gelir elde etti ve bu da analiz firması One Click Retail'in söylediğine göre 2015 yılına göre %24'lük bir artış anlamına geliyor. Bu miktar beş yıldır gerileyen Toys 'R' Us'ın gelirinden üçte bir daha fazl. Kampanya rekabeti ve azalan fiyatlar oyuncak devinin toparlanma çabalarına zarar verirken kendisini yeni çağda ortadan kaybolan diğer satıcıların yanına doğru itmekteydi.

Bain Capital, KKR&Co. ve Vornado Realty Trust, 2005 yılında 7.5 milyar dolarlık bir satın alımla Toys 'R' Us'ı özelleştirmişlerdi. Oyuncak devi bütün borçlarından altından kurtularak tekrar toparlanmaya uğraşmaktaydı ve bu da genişlemesini hem fiziksel hem de internet üzerindeki mağazalarında yavaşlattı. Firma, geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde 100 milyon doların üzerinde harcama yaparak bu yaz yeni bir internet sitesi başlattı ancak hâlâ Target, Walmart ve en önemlisi Amazon'un gerisinde.

Toys 'R' Us ABD ve Kanada'daki mağazaları için Bölüm 11 koruması istemiş durumda ancak bu bölgelerin dışındaki mağazaları korumanın içerisinde yer almıyor. Firmanın söylediğine göre şu anda Dünya'da yaklaşık 1600 adet Toys 'R' Us ve Babies 'R' Us mağazası bulunmakta ve bunların büyük bir çoğunluğu kâr elde ederek normal çalışmalarına devam etmekteler. Ancak Wall Street Journal'ın kaynaklarının söylediğine göre firma, hedeflerin altında çalışan bazı mağazalarını kapamayı ve geri kalanları da daha "deneyim tabanlı" yapmayı planlıyor.

Okuyucu Yorumları