Trabzon'a Göktaşı mı Düştü? Yaşanan Büyük Parlama Korkuttu

Trabzon ve pek çok şehrimizde görülen büyük parlama, "Meteor taşı nereye düştü" sorusunu akıllara getirdi. Yapılan açıklama ise, bu soruya cevap vermekten uzak kaldı.

Trabzon'a meteor mu düştü?

Başta Trabzon olmak üzere pek çok şehrimizde yaşayanlar, sosyal medyada gökyüzünde gördükleri büyük bir parlamadan bahsedince, akıllara "Meteor taşı nereye düştü? " sorusu geldi. Yazılan mesajlarda ve yayınlanan görüntüde, gökyüzünden dünyaya doğru gelen bir cisim çok net görülebiliyor. Ve bu cisim, büyük bir parlama yaratarak ortadan kayboluyor.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü, kendilerine gelen benzer ihbarları doğrularken, yaşanan olayın yeryüzü ile ilgili bir olay olmadığını söyledi. Ayrıca, gelişmeleri dakika dakika izlediklerini belirtti. Bu açıklama, meteor düşmesi iddialarını güçlendiriyor.

Bahsi geçen patlama, Trabzon ile birlikte Artvin,Malatya, Elazığ, Bingöl, Diyarbakır, Erzurum, Sivas, Tunceli, Erzincan ve Ardahan illerinden de görüldü.

Trabzon'a Meteor Düşmüş Olabilir mi?

Pek çok uzman, bunun bir göktaşı olayı olduğundan emin görünüyor. Hatta yapılan erken tahminler, meteorun Karadeniz'e düşmüş olabileceği yönünde ağırlık kazanıyor.

Bu arada, videonun, Bingöl'de yaşayan Veysel Sönmez isimli bir şahıs tarafından çekildiğini de belirtelim.

Meteor ve Göktaşı Arasındaki Fark Nedir?

GÖKTAŞI NEDİR? Uzayın, tümüyle parçalanmadan önce yeryüzüne erişen katı öğeleridir. Uzaydan yeryüzüne kadar ulaşan, en küçüğünden en büyüğüne kadar bütün katı cisimlere Göktaşı (meteorit) denir.

METEOR NEDİR? Göktaşlarının dünyanın atmosferi içindeki geçişleriyle oluşan ışıklı yada sesli olaylara meteor denir.

Türkiye'de Göktaşı Düşen Yerler

Türkiye'de göktaşı düşen yerler neresi? sorusu dün geceden beri araştırılıyor. Sosyal medyada Artvin, Elazığ, Erzurum, Sivas, Malatya, Tunceli, Ardahan, Erzincan, Bingöl, Diyarbakır ve Trabzon'dan göktaşı düştüğü görüldüğü ifade ediliyor.

Göktaşı olduğu değerlendirilen cismin düşme anını iş yerindeki güvenlik kameralarından inceleyen Trabzonlu Arda Sağlam o anları şöyle anlattı:

"Arkadaşlarımızla beraber oturuyorduk. İlk önce beyaz bir ışık yukarıdan aşağıya gelir gibi oldu. Tam ne oluyor derken birden sarı bir ışık ortaya çıktı. Sanki sabah güneşi gibi. Aklıma atış poligonumuzun güvenlik kameralarına bakmak geldi. İncelediğimizde belirgin bir şekilde görülüyor."

Okuyucu Yorumları