Translate artık çevrimdışı da çalışıyor!

Kullanmak için mutlaka internet gerektiren dev Google hizmeti, artık çevrimdışı da çalışıyor!

Google'dan büyük yenilik!

Google'ın çeviri araçlarını cebinizde veya tabletinizde sık sık kullanıyorsanız, yeni sürümdeki çevrimdışı çalışabilme işlevi işinize yarayabilir.

Android 2.3 ve üzeri için yenilenen Google Translate uygulamasındaki en önemli yenilik, dil paketlerini indirmenize ve çevirileri çevrimdışı olarak gerçekleştirmenize izin vermesi. 50'nin üzerinde dil paketinden birini indirebilmek için Menü > Çevrimdışı diller yolunu izleyip dillerin yanındaki simgeye tıklamanız yeterli. İndirdiğiniz çevrimdışı paketi hızla test etmek için cihazınızın veri bağlantısını kesebilir veya onu uçak moduna alabilirsiniz. Translate'i çevrimdışı modda kullandığınızda, çevrilen metinin altında "ÇEVRİMDIŞI" ibaresini göreceksiniz.

Çevrimdışı çevirinin çevrimiçi çeviriye göre bazı eksiklerinin olduğunu belirtelim. Örneğin çevrimdışıyken metinleri sesli olarak okutmanız mümkün olmuyor. Translate'in iOS sürümü, çevrimdışı paketlerden (muhtemelen şimdilik) mahrum kalıyor.

Google Translate uygulamasındaki diğer bir yenilik ise Korece, Japonca ve Çince metinleri kameranızla okutabilmeniz ve tercüme edebilmeniz.

Okuyucu Yorumları