Trend Micro, bulut çözümlerini genişletiyor

Buluta özel güvenlik sunan Trend Micro, yeni bulut çözümlerini ortaya çıkardı!

Trend Micro'dan bulut atağı!

Trend Micro, yeni güncellemeleriyle bulut bilişim ve veri merkezi güvenliği çözümlerini geliştirerek ileriye taşıdığını duyurdu. Trend Micro, başta Amazon Web Services (AWS) olmak üzere kurumların hassas verilerini barındırdığı ve kritik uygulamalarını yürüttüğü bulut ortamları için geliştirilen yenilenmiş çözümünü tanıttı.

AWS için otomatik, bulut tabanlı güvenlik

AWS'nin var olan güvenlik yeteneklerini geliştiren bir hizmet olan Trend Micro Deep Security, bulut üzerinden kapsamlı bir güvenlik paketi sunuyor. Hizmet olarak Deep Security, AWS'nin ölçekleme ve esneklik konusundaki engellemelerini aşmak için, dağıtım sürecini otomatize edip sadeleştirmek için AWS API'ın verdiği avantajlardan yararlanıyor.

Müşterilerinin veri güvenliğini sağlamanın kendileri için en önemli nokta olduğunu belirten Amazon Web Services İş Ortakları Ekosistemi Yöneticisi Terry Wise, "Trend Micro gibi iş ortaklarımızla, Amazon Web Servisleri güvenlik özelliklerini tamamlayacak yeni güvenlik çözümleri sağlamaları için yakın bir şekilde çalışıyoruz. Trend Micro'nun sunduğu yeniliklerin, organizasyonların kendi bulut uygulamalarında kullanabilecekleri kanıtlanmış güvenlik uygulamaları olarak görüyoruz." ifadelerini kullanıyor.

Veri güvenliğini buluta taşımak

Veri güvenliğini buluta taşımak

Veri güvenliğini buluta taşımak

Ölçek bağımsız bütün şirketler, hassas verinin şifrelenmesinin belirli iş süreçlerinde önemsenmesi gereken ana güvenlik özelliklerinden biri olduğunu kavramış durumda. Trend Micro yeni hizmetiyle birlikte bulut ortamında gelişmiş veri güvenliği sağlayan bulut şifreleme ve yönetim ürününün yeni sürümünü de duyurdu. Trend Micro SecureCloud 3.5 ile şirketler bulutun faydalarını desteklemeye odaklanan üstün özelliklerden faydalanabilecekler.

§ Hızla yapılandırılıp kullanılabilen otomatik şifreleme ile herhangi ek bir yönetimsel aksiyona gerek kalmıyor. SecureCloud 3.5, RightScale, AWS CloudFormation, Chef ve Puppet gibi ortamlar dahil temel yapılandırma araçlarıyla çalışıyor.

§ Otomatik güvenlik kuralları uygulaması oluşum çeşidinin dinamik tespitine dayanıyor. Bu sayede farklı oluşum konfigürasyonlarının ayrı ayrı yönetimine gerek kalmıyor ve yönetimsel yük azalıyor.

§ Gelişmiş önyükleme ve kapasite koruma, bütün önyükleme ve veri kapasitesi koruma kurallarını temel alıyor. Bu durum özellikle bulutta daha önce yapılandırılan uygulamalarda güvenlik ve uyumluluk risklerini azaltıyor.

"Müşterilerimiz AWS ortamına geçerek bulutun avantajlarından faydalanmaya başladıkça, güvenlik çözümleri içeren servislere ihtiyaç duymaya başlıyorlar." diyen Accuvant Çözümler Direktörü Jason Prost, Trend Micro bulut güvenlik çözümlerinin şirketlerin AWS üzerindeki sunucu, uygulama ve veri bazlı operasyonlarını daha güvenli hale getirdiğini söyledi.

Trend Micro İş Geliştirme ve İş Ortaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Kevin Simzer ise konuyla ilgili şunları aktardı: "Organizasyonlar buluta taşındıkça, bulut ya da hizmet olarak altyapı iş ortaklarıyla güvenlik konusunda sorumluluğu paylaşmaya başlıyor. Bulut servis sağlayıcıları fiziksel erişim kontrolü ve sistem ara katman güvenliği gibi konularda sorumluluk alırken, ortamı misafir işletim sistemlerinden ve diğerlerinden korumak ise müşterilere kalıyor. Trend Micro olarak, şirketlerin üzerlerine düşen bu sorumluluğu daha kolay yerine getirebilmeleri için bulutun esnek doğasına uyan çözümler sunmayı hedefliyoruz."

Trend Micro Deep Security, Amazon AC2 ve VPC platformunda Windows ve Linux oluşumları için yeni güvenlik özelliklerini sunmaya başladı. Servisle ilgili daha fazla bilgiye http://deepsecurity.trendmicro.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Trend Micro SecureCloud 3.5 Mayıs ayında tüm dünyada kullanıcılara sunulmaya başlandı. Özel bulut ve genel servis olarak altyapı platformlarında bilgi güvenliği sağlayan SecureCloud, Amazon EC2, Eucalyptus ve VMware platformlarını destekliyor. Çözüm hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için www.trendmicro.com/securecloud adresini kullanabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları