Trend Micro'dan yeni Çin raporu!

Trend Micro, Çin Siber Suçlular Mobil Yer altı Pazarını Raporunu yayınladı!

Trend Micro'dan Çin raporu!

Küresel çapta online güvenlik çözümleri üreticisi Trend Micro, Çin mobil pazarına odaklı yeni Siber Suçlular Yer altı Ekonomi Serisi (CUES) raporunu duyurdu. Raporda Çin'de mobil pazara odaklanmış küresel siber suç örgütlerinin ekonomisini inceleyendi. Araştırma Çin'in yer altı mobil pazarındaki teknikleri, teknolojiyi ve donanımı ortaya çıkarırken siber suçların ekonomik olarak verdiği zararı da gösteriyor.

Araştırma, Çin yer altı pazarındaki özel hizmet numaraları, SMS iletileri ve zararlı SMS gönderileriyle birlikte cihazlarla gerçekleştirilen mobil saldırılara değiniyor. Araştırmada ayrıca Çin siber suçlularının kullandığı kitle aramaları yapan modemler, SMS sunucuları ve iMessage sahtekarlığı için iPhone kullanımı gibi donanımları tarif etmenin yanında fotoğraflarını da gösteriyor.

Ek olarak Trend Micro tehdit savunma uzmanlarının yaptıkları incelemelerde ve analizlerde buldukları tüm bu servis ve hizmetlerin maliyetleri konusunda da araştırma yapıldı. Örneğin iMessage kullanılarak gönderilecek sahte mesajlar için üretilen program eğer 1.000 SMS için alınırsa 17 dolar, 1.000 multimedya mesajı için alınırsa 81 dolara bu yer altı pazarından temin edilebiliyor.

Trend Micro Tehdit Araştırmaları Kıdemli Yöneticisi Jon Clay bu araştırmanın Çin yer altı örgütlerinin nasıl çalıştığına dair derinlemesine ve doğrudan içinden veriler elde ettiğini belirttikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü: "Araştırmamızın ve sonucunda bulduklarımızın BT ve güvenlik çalışanlarının bu suçluların nasıl çalıştığını anlamasına ve onların saldırılarına karşı nasıl önlem almaları gerektiğine dair yardımı olacağına inanıyoruz."

Okuyucu Yorumları