Trend Micro Deep Security 7.5 piyasada

Trend Micro'dan Deep Security 7.5 sonunda piyasada. İşte güvenlik paketinin sundukları...

Yeni Trend Micro çıktı!

VMware ortamlarına yönelik yeni ajansız anti-malware modülü Trend Micro Deep Security 7.5, dinamik veri merkezleri için güvenlik, yönetilebilirlik ve performans sağlıyor. Sanallaştırmaya duyarlı bu yeni çözüm, aynı cihazda ajanı bulunan bir sistem kurulmasına dayalı, 20 yıllık sektörel alışkanlığı ortadan kaldırıyor.

Trend Micro, fiziksel, sanal ve bulut sunuculardaki ve sanal masaüstlerindeki işletim sistemlerini, uygulamaları ve verileri koruyan ileri düzey güvenlik yazılımının son versiyonunu duyurdu. En yeni VMware vShield Endpoint uygulama programlama arayüzünü kullanan Trend Micro Deep Security 7.5, şimdi yeni bir ajansız anti-malware modülüyle birlikte geliyor. Modül, ürünün izinsiz giriş tespiti ve önleme, web uygulaması koruma, uygulama kontrolü, durum denetlemeli güvenlik duvarı, doğruluk izleme ve sistem günlüğü denetimi gibi mevcut koruma araçlarına ekleniyor.

Trend Micro Ürün Müdürü Steve Quane, konu hakkında şunları söylüyor: "Anti-malware koruması her ölçekten şirkette sanal ortamlarda yaygın bir biçimde kullanılıyor olsa da, geleneksel uygulamaların performansı çok düşük oluyor. Bu uygulamalar, daha düşük seviyeli sanal cihaz konsolidasyonuyla sonuçlanıyor ve genel olarak sanallaştırma çalışmalarını engelliyor. Trend Micro Deep Security 7.5, sanal ortamlar için tasarlanan ve sanal cihazda sıfır alan kaplayarak uygulanabilen, dünyanın ilk anti-malware çözümünü sunuyor. Bu da müşterilerimiz için maksimum güvenlik ve verimlilik ile sonuçlanıyor."

PCI, FISMA, HIPAA...

PCI, FISMA, HIPAA...

Deep Security, diğer modülleriyle birlikte, kapsamlı bir sunucu ve uygulama koruma yazılımı olup, fiziksel, sanal ve bulut bilişim ortamlarının kendi kendini savunabilmesini sağlıyor. İster yazılım olarak, ister sanal cihaz olarak, isterse hibrid yaklaşımla uygulansın, bu çözüm, genel masrafları minimum seviyeye indiriyor, yönetimi düzene koyuyor, sanal cihazlar için güçlü ve şeffaf güvenlik sağlıyor. Deep Security, aynı zamanda işletmelerin PCI, FISMA ve HIPAA gibi önemli standart ve düzenlemelere uyum sağlamasında yardımcı oluyor.

Trend Micro Deep Security 7.5, ister fiziksel, ister sanal, isterse bulutta olsun, sistemin kendisinde bir savunma hattı oluşturarak veri ihlallerini ve iş kesintilerini önlemek üzere tasarlandı.

Trend Micro Deep Security 7.5 yenilikleri
VMware ortamlarına yönelik, sanallaştırmaya duyarlı anti-malware modülü, Trend Micro Deep Security'yi en kapsamlı sunucu güvenliği çözümlerinden biri haline getiriyor. Yeni modül, VMware sanal cihazları için sıfır alan kaplayarak anti-malware koruması sağlamak üzere yeni VMware vShield Endpoint uygulama programlama arayüzlerini entegre ediyor. Tam sistem taramalarında ve model güncellemelerinde sık görülen güvenlik yetersizliğini ortadan kaldırmak için güvenlik operasyonlarını optimize ediyor ve tehdit içerikli yazılımları anti-malware'den yalıtarak güvenliği gelişmiş saldırılar tarafından "kurcalanmaya dayanıklı" kılıyor. Deep Security 7.5, sanal sunucu ve sanal masaüstü ortamlarında diğer antivirüsler üzerinde yüksek yönetilebilirlik ve performans standartları sağlıyor.

Yenilikler...

Yenilikler...

VMware vShield Endpoint uygulama programlama arayüzleriyle entegrasyon ve VMware vShield Manager, VMware vSphere anasistemlerinde hızlı uygulama sağlıyor ve Deep Security sanal cihazının VMware vSphere sanal cihazlarını anında ve şeffaf bir biçimde korumasını mümkün kılıyor. Trend Micro, bu yeni uygulama programlama arayüzünü Deep Security içinde başarıyla uyguladı ve gelecekteki çözümler için VMware ile birlikte çalışacak.

Trend Micro Smart Protection Network'e dayanıyor
Deep Security'nin anti-malware modülü, Trend Micro çözümlerinin arkasındaki çekirdek teknoloji altyapısı Trend Micro Smart Protection Network ile de entegre oluyor. Patent bekleyen pek çok teknolojiyi kullanıyor ve internet tabanlı (bulut) teknolojiler ile gerçek zamanlı korelasyon ve analizi birleştirerek anlık ve gerçek zamanlı koruma sağlıyor. Bu entegrasyonla, Deep Security, anti-malware model dosyalarını sanal cihazlardan tümüyle kaldırmakla kalmıyor, sanal cihazdaki modeller tipik çözümlere kıyasla çok daha küçük bir yer kaplıyor.

Bulut bilgi işlem

Bulut bilgi işlem

Trend Micro SecureCloud güvenlik platformunu tamamlıyor. Bu platform, ister kamusal ister özel olsun, işletmelere bulutta faaliyet gösterme yeteneği kazandırıyor. Deep Security, müşterilere uygulama ve verileri koyabilecekleri güvenli bir kutu sağlarken, SecureCloud, işletmelerin özel ya da kamusal bulutta verilerini koruyup kontrol edebilmesi için şifreleme ve patentli temel yönetim olanaklarından yararlanıyor.

VMware Global Stratejik Ortaklıklar Başkan Yardımcısı Parag Patel, konu hakkında şunları söylüyor: "Trend Micro, Deep Security'nin VMware ortamlarına uyumluluğunu sağlamak için bizimle çalışmayı sürdürüyor. En yeni VMware vShield Endpoint uygulama programlama arayüzümüzü kullanan Deep Security, daha güvenli ve yüksek performanslı anti-malware koruması içeriyor ki bu, günümüzün sanallaştırılmış BT ortamlarında iş yapan müşteriler için yaşamsal bir gereklilik olarak karşımıza çıkıyor."

IT-Harvest Araştırma Baş Analisti Richard Stiennon ise konuyu şöyle yorumluyor: "Trend Micro Deep Security, işletim sistemlerini, uygulamaları ve verileri fiziksel, sanal ve bulut sunucu ve sanal masaüstü ortamlarında koruyan ileri düzey bir güvenlik çözümü. Anti-malware'in yanı sıra sunucu ve uygulama savunma çözümlerini içeren bu gelişmiş koruma, uyumluluğu sağlarken, yüksek sunucu konsolidasyonu oranları sunuyor, performansı ve operasyonel esnekliği en üst düzeye çıkarıyor."

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları