Trend Micro güvenlikte yine lider

Trend Micro, bağımsız test sonuçlarına göre rekiplerini geride bıraktı. Peki ama hangi alanda?

Trend Micro'dan büyük başarı!

Trend Micro, Cascadia Labs tarafından yapılan bağımsız testlerde, diğer 4 web ağ geçidi güvenlik çözümünü geride bıraktı.

Trend Micro'nun URL filtreleme ve web güvenliği teknolojileri, bağımsız Cascadia Labs'in 2008 4. çeyrek raporunda olduğu gibi, bu yıl da Cascadia Labs tarafından test edilen, pazar lideri diğer ürünleri geride bıraktı. Böylece Trend Micro, Smart Protection Network çözümünün bulut-istemci altyapısının web tehditlerini engellemenin en iyi yolu olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Trend Micro'nun ağırlıklı toplam skoru yüzde 75 (2008 testinden yüzde 5 fazla) olurken, ikinci sıradaki ürünün skoru yüzde 67 oldu.

Trend Micro, en yüksek toplam skoru almanın yanı sıra, güvenlik tehditlerine yol açan URL'leri önlemede birinci sıraya yerleşti. Şirket, farklı tiplerde tehdit içeren URL'lerin engellenmesinde ortalama yüzde 50 skor kaydeden diğer ürünlere kıyasla yüzde 79'luk skoruyla (2008'de yüzde 68) dikkat çekti. Bu URL'ler, Cascadia Labs'in patentli sistemleri tarafından bağımsız olarak seçildi, sınıflandırıldı ve doğrulandı. Bu sistemler, Trend Micro dahil katılımcı firmaların hiçbiri tarafından ne tedarik edilmişti, ne de biliniyordu.

Liderliğini sürdürüyor

Liderliğini sürdürüyor

Cascadia Labs şu sonuca vardı: "Testlerde Trend Micro tartışmasız galip gelerek, 2008'in sonundaki testimizde elde ettiği liderliği devam ettirdi. Trend Micro, aynı zamanda, web izleme ve değerlendirme hizmetlerinin katkısıyla, güvenlik tehditlerine karşı kesin bir avantaj da sağladı. Her güvenlik kategorisinde –tehdit içeren yazılımlar, istismarlar, oltalama, vekil yazılımlar ve potansiyel olarak istenmeyen uygulamalar- Trend Micro en iyi skoru kaydetti."

URL filtreleme ve web güvenliği ürünleri, tipik olarak, PC'leri ve kurumsal ağları web üzerindeki tehlikeli, uygunsuz ve istenmeyen içerikten koruyor. Bu ürünler, cinsellik ve şiddet mesajları taşıyan ya da yasadışı içeriğe sahip web sayfalarını engelliyor. Aynı zamanda, kurumsal ağların güvenliğinde gittikçe daha önemli bir rol oynuyor. Tehdit içeren web sayfalarına, hatta geçici olarak gasp edilmiş ya da ziyaretçilerin kişisel bilgilerini çalmak üzere tasarlanan, tehdit içeren yeniden yönlendirmelerle gizliliği ihlal edilmiş yasal web sayfalarına karşı ilk savunma hattını oluşturuyor.

Trend Micro'nun URL filtreleme ve web güvenliği teknolojileri, günde 20 milyardan fazla URL, e-posta ve dosya sorgusunu izleyip değerlendiren Trend Micro Smart Protection Network'ün bir parçası. Trend Micro Smart Protection Network altyapısı, buluttaki en yeni tehditleri kurumsal bir ağa girmeden önce engelleyerek, geleneksel yaklaşımlara göre daha akıllı güvenlik sunuyor. Trend Micro'nun çözüm ve hizmetlerinin altyapısını oluşturan Smart Protection Network, internet tabanlı benzersiz izleme ve değerlendirme teknolojilerini patent bekleyen korelasyon teknikleriyle birleştirerek, anında ve otomatik koruma sağlıyor. Trend Micro, günde 1 milyarın üzerinde tehdidi engelliyor.

İstenmeyen e-postaları önlemek

İstenmeyen e-postaları önlemek

Cascadia Labs raporunda, Trend Micro güvenlik çözümlerinin tehditleri önlemedeki toplam verimliliği şu şekilde değerlendiriliyor:

Tehdit İçeren Yazılımlar: Trend Micro, tehdit içeren URL'lerin yüzde 75'ini (2008'de yüzde 68) engelledi. Bunlara, Truva atları, solucanlar, virüsler ve diğer yazılım yüklemeleri dahil bulunuyor. Rakip ürünlerin skorları, yüzde 53-55 arasında.

İstismarlar: İstismarlara ya da "geçip giden" yazılım yüklemelerine karşı kullanıldığında, Trend Micro, bu tehditlerin yaklaşık yüzde 80'ini (2008'de yüzde 73) engelledi. Diğerleri, yüzde 48-58 oranında engelledi.

Oltalama: Trend Micro, bu URL'lerin yüzde 80'inden fazlasını (2008'de yüzde 74) engelledi. Bir sonraki en iyi ürün yüzde 55'ini engelledi.

Potansiyel Olarak İstenmeyen Uygulamalar: Bu kategorideki URL'ler, reklam destekli bilgisayar yazılımları gibi kuşkulu ama tehdit içermesi gerekmeyen URL'leri kapsıyor. Trend Micro, bu URL'lerin yüzde 59'unu engelledi. En kötü performanslı ürün ise yalnızca yüzde 23'ünü engelledi. Trend Micro'nun URL filtreleme ve web güvenliği teknolojileri, hem kurumlar hem de bireyler için tasarlanan geniş bir ürün ve hizmet yelpazesinde kullanılıyor:

Trend Micro Internet Security: Ev ve ev ofis için kolay, hızlı ve akıllı güvenlik.

OfficeScan Client/Server Edition: Kurumsal düzeyde bir uç nokta güvenlik ürünü. Ağ içinde ve dışında dosya ve web tabanlı saldırılara karşı koruma sağlıyor.

IM Security for Microsoft Office Communications Server: Kurumsal düzeyde bir güvenlik ürünü. Dahili IM (anında mesajlaşma) iletişimini dosya ve web tabanlı saldırılara karşı koruyor.

InterScan Web Security: Kurumsal düzeyde bir çözüm. Çalışanların internet ve IM kullanımında güvenliği sağlıyor.

Worry-Free Business Security: Kapsamlı uç nokta ve barındırılmış ağ geçidi çözümleri. Küçük ve orta ölçekli işletmeleri dosya, e-posta ve web tabanlı saldırılara karşı koruyor.

Trend Micro Messaging Solutions: İstenmeyen e-postaları önlemek için web izleme ve değerlendirmeyi kullanıyor. Herhangi bir gömülü URL'yi şirketin web izleme ve değerlendirme veritabanına göre kontrol ediyor.

Ve Trend Micro HouseCall...

Ve Trend Micro HouseCall...

Trend Micro Smart Protection Network, aynı zamanda, hem masaüstü bilgisayar hem de akıllı telefon kullanıcılarına yönelik ücretsiz önleme ve temizleme araçlarını çalıştırıyor:

iPhone ve iPod dokunmatik cihazlara yönelik Trend Smart Surfing, web üzerinde daha akıllı ve güvenli deneyim sunan ilk tarayıcı.

Trend Micro Web Protection Add-On, bilgisayarları web tehditlerinden ve robotla ilintili hareketlerden proaktif bir biçimde koruyor. Ücretsiz araç, mevcut masaüstü koruma çözümlerinin yanı sıra çalışıyor.

Trend Micro HouseCall, virüsleri, casus yazılımları ya da diğer tehdit içeren yazılımları tarayan, ortaya çıkaran ve bilgisayarları bunlardan temizleyen bir online uygulama.
Daha fazla ücretsiz araca şu adresten ulaşılabilir: http://free.antivirus.com/

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları