Trend Micro'dan Ücretsiz Güvenlik Eğitimi

Kurumlar, kritik tehditlere karşı çalışanlarını eğitebilmelerini sağlayacak içeriklere ücretsiz olarak ulaşabilecek.

Ücretsiz güvenlik eğitimi!

Siber güvenlik çözümlerinin küresel lider şirketi Trend Micro, önde gelen siber güvenlik eğitim sağlayıcıları ile işbirliği yaparak kurumların en son siber tehditlere karşı çalışanlarını korumalarına yardımcı olacak güncellenen platformunu duyurdu.

Trend Micro, kurumların en kapsamlı eğitim tarzlarına ve biçimlerine erişebilmelerini sağlamak için eğitim dünyasının önde gelen dört şirketiyle iş ortaklığına gitti: NINJIO, InfoSec,NextTech Security ve GoldPhish.

Kurumlar, yeni eğitim malzemelerine Trend Micro'nun ücretsiz olarak sağladığı üst düzey esnekliğe sahip güvenlik farkındalığı çözümü Phish Insight aracı üzerinden erişebilecekler. Bu güncellenen eğitim platformu, çalışan farkındalığı girişimlerini iyileştirecek geniş bir eğitim içeriğine sahip kütüphaneyi kurumların kullanımına sunarken genel kurumsal güvenliği geliştirmek için ihtiyaç duyacakları kaynaklarla donatıyor.

Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Teknik Müdürü Mehmet Gülyurt, günümüzde tüm işletmelerin ciddi maddi kayıplara ve itibarlarının zarar görmesine yol açabilecek sosyal mühendislik tabanlı oltalama e-postaları ve BEC saldırılarından etkilenebileceğini vurgulayarak "Dijital dünyanın daha güvenli olmasına yardım etmek istiyoruz. Bu nedenle de ücretsiz Phish Insight ürünümüzü tamamlayacak eğitim kaynakları sunmak amacıyla dünyanın önde gelen dört şirketiyle işbirliği yaptık. Eğitim kaynakları eklemek şirketlerin sadece çalışanlarının güvenlik farkındalığını test etmelerine imkan vermiyor aynı zamanda bu farkındalığı geliştirmelerine de yardımcı oluyor." dedi.

Raporlanmış BEC saldırıları 2018'de küresel olarak diğer tehdit kategorilerinin üstünde, 1,3 milyar dolara yakın, zarara neden oldu. Geçen yıl veri sızıntılarının 3'te 1'i ve zararlı yazılımların yüzde 94'ü de oltalama e-postalarıyla bağlantılıydı. Phish Insight'taki son geliştirmeler işletmelerin ekiplerini daha iyi eğiterek bu tehditlerin etkilerini durdurmalarını sağlayacak.

Trend Micro, kurumlardan aldığı geri dönüşlere paralel, kendisini ispatlamış birçok eğitim sağlayıcı ile birlikte çalışarak, birbirinden farklı kurum kültürlerine uyum gösterecek geniş bir içerik havuzu sunuyor. Bu daha tutucu bir öğretim tarzından animasyon haline getirilmiş hikaye anlatımına farklılık gösterbiliyor. Bazı firmalar çalışanları için mikro öğrenim deneyimlerini tercih ederken diğerleri çok daha detaylı eğitim toplantılarını seçebilecek. Buradaki önemli nokta ise talebi karşılayacak yeteri kadar seçenek olması.

Kurumlar, beta aşaması boyunca ilk altı ay herhangi bir sözleşme ya da aboneliğe gerek olmadan ihtiyaçlarına en uygun içeriklere tamamen ücretsiz olarak erişebilecekler.

Okuyucu Yorumları