Trump, Broadcom'un Qualcomm'u Almasını Engelledi

ABD Başkanı Donald Trump, teknoloji dünyasında uzun zamandır konuşulan büyük satın almanın önünü kesin olarak kesti!

Donald Trump, yolu kesti

Görünüşe bakılırsa Broadcom'un Qualcomm'u satın alma ihtimali tamamen ortadan kalktı. ABD Başkanı Donald Trump'ın emri ile Broadcom'un Qualcomm'u satın alma isteği veya benzer tüm işlemler engellenmiş durumda. Hükumet bu yasaklamanın arkasında ülkenin güvenliğini korumak olduğunu açıkladı. Bu emir ile Broadcom'un Qualcomm'a atamak istediği 15 yöneticinin de önü kesilmiş oldu. ABD Yabancı Yatırım Komitesi tarafından yollanan mektupta Qualcomm'u satın almak istediği düşünülen diğer tüm şirketler de uyarıldı, ve gerekçe olarak milli güvenlik gösterildi.

Yabancı Yatırım Komitesi'ne göre eğer Broadcom başarılı şekilde Qualcomm'u satın alsaydı, Amerikalı marka Çinli Huawei gibi markalarla başa çıkamayacak kadar zayıflayabilirdi. Bu da Çin'in 5G ve kablosuz sektöründe Amerika'yı tamamen ele geçirmesine sebep olacaktı. Komite ayrıca Broadcom'un herhangi bir işlem yapılmadan 5 gün önce işletme paneli kurmasını gerektiren geçici emri çiğnediğini açıkladı.

Broadcom, komitenin bu fikrine "şiddetle karşı çıktığını" belirtti ama verilen emirlere tam olarak uyacağını açıkladı, Qualcomm ise emri aldığını, 23 Mart'ta yıllık hissedarlar toplantısını tekrar düzenleyeceğini bildirdi.

Okuyucu Yorumları