Tsu.co: Facebook'un sevmediği site!

Facebook üzerinde, bu siteye ait bir bağlantıyı paylaşmanız mümkün değil. Çünkü o, artık "yasaklı."

Facebook'un sevmediği site!

Facebook, kullanıcılarla kendi reklam gelirini paylaşmayı vadeden Tsu.co isimli web sitesini engellemiş durumda. Tsu.co, 2013 yılında kurulduğu günden bu yana dört milyon kullanıcı sayısına ulaşmıştı.

Facebook kullanıcıları kendi Haber Kaynağı üzerinde Tsu'nun web adresini içeren herhangi bir yazı paylaşamıyor. Bunun yanında Facebook, Instagram ve Messenger'da Tsu'ya ilişkin geriye dönük yaklaşık 10 milyon mention ve bağlantıyı da kaldırmış ya da bloklamış durumda.

Yeni sosyal platformun kurucusu Sebastian Sobczak, Facebook'un bu engelleme politikasının birincil sebebinin kendi iş modellerinin bir "tehdit yaratması" olduğunu söyledi. Sobczak kendi iş modellerinin "onlar için tehlikeli" olduğunu söylüyor.

Tsu isimli sosya ağ, kullanıcılarını ödüllendirerek reklam gelirlerinin belirli bir yüzdesini onlarla paylaşacağını açıklamıştı. Facebook sözcüsü Melanie Ensign konuyla ilgili yaptığı açıklamada, politika ihlali nedeniyle Tsu'nun bloklandığını söyledi. Ensign ayrıca, spam paylaşımı teşvik etmesi ve kullanıcılar için kötü bir deneyim oluşmasını sağladığı için bu şekilde bir uygulamaya gittiklerini ifade etti.

Ancak site kurucusu Sobczak, sadece eşit muamele istediklerini, Facebook'un koşul ve ilkelerinden herhangi birini ihlal ettiklerini düşünmediklerini söylüyor.

Okuyucu Yorumları