"Tuğla" adaptörlere veda edin

Tuğlayı andıran laptop adaptörlerini taşımaktan bıktınız mı? Öyleyse size çok iyi bir haberimiz var!

"Tuğla" adaptörlere veda edin

MIT'li öğrencilerin ve akademisyenlerin çalıştığı bir şirket olan FINsix, standart laptop adaptörlerini yüzde 50 oranında küçültmeyi ve kat kat hafifletmeyi başardı. Aynı zamanda bu teknoloji ile birlikte adaptörler bilgisayarın bataryasına 1.000 kat daha hızlı elektrik iletebilecek.

Phys.org'un raporuna göre, Dart adı verilen prototip adaptör, aynı zamanda enerjiyi bataryaya daha sık ve küçük yığınlar halinde göndererek enerji verimliliği de sağlıyor. Artan frekans, daha az enerjinin kondansatör ve indüktörde tutulması anlamına geliyor. Şirketin ortak kurucularından olan Anthony Sagneri, "Eğer frekans sıklığını arttırabilirseniz kondansatörlerde ve indüktörlerde tutulan enerji miktarını azaltabilirsiniz, bu da sizin daha küçük bir adaptör üretmenize olanak sağlıyor" diyor.

Dart, 65 watt'lık adaptörler sınıfında yer alıyor ve çoğu bilgisayar tarafından kullanılabiliyor. Dart'ın kablosunun üstünde aynı zamanda bir adet USB girişi bulunuyor ve bu giriş sayesinde bilgisayarınızı şarj ederken aynı zamanda tabletinizi ve ya telefonunuzu şarj edebiliyorsunuz. Dart standart adaptörlerden çok daha küçük ve 6 kat daha hafif. FINsix, ilk etapta 4.500 adet Dart'ı Kickstarter'da destek verenlere önümüzdeki kasım ayında teslim etmeyi planlıyor.

Eğer cihaz bilgisayar üreticileri tarafından kabul görürse günlük hayatta karşımıza bu adaptörlerden çok fazlası çıkabilir. Mavi, mor, gri, turuncu ve siyah renkte üretilmesi planlanan Dart'ın hayatımıza girmesi ne kadar sürecek?

Okuyucu Yorumları