Tüketiciler Apple'a öyle bir soru sordu ki!

Apple'a, cihaz fiyatlarıyla ilgili sorulan bu soru, halen cevabını bulabilmiş değil...

Apple'a şok soru!

"Which?" ismiyle bilinen tüketici topluluğu, Apple'a çok ilginç bir soru sordu. 16 GB depolama kapasiteli iPad mini ile 32 GB kapasiteli iPad mini arasında 80 Euro fark olmasının nedenini soran Which? medyanın da ilgisini üzerine topladı. Oysa ki iki model arasındaki maliyet farkının, ortalama 20 Euro civarında olduğu biliniyor.

Apple bu soruya cevap vermedi ancak tüketiciler de aynı soruyu sormaya başladılar. Son dönemde, mobil cihaz üreticileri, dahili depolama alanı farkı için çok yüksek fiyatlar istemeye başladılar. Google da Nexus 10 cihazı için 16 GB farka 70 Euro fazla fiyat istiyor.

Depolama alanı tabletlerde kısa sürede çok önemli hale geliyor. Yüksek çözünürlüklü videolar çok fazla yer kaplıyor ve tabletine video yüklemek isteyenler kısa süre sonra tabletin hafızasını sürekli boşaltmak zorunda kalıyor. Apple'ın kurucularından Steve Wozniak da yeni iPad'ler konusunda en çok önem verdiği konunun geniş depolama alanı olduğunu vurgulamıştı. Tablet üreticileri de bu ihtiyacın farkında olduğu için, yüksek kapasiteli tabletlere yüksek fiyatlar koyarak büyük kazanç sağlamaya çalışıyorlar.

Okuyucu Yorumları