Tüm Eğlenceniz Tek Bir Yerde

Windows Vista ile birlikte gelen ve her XP'de olması gereken Media Player 11'ı inceledik

Windows Media Player 11

Microsoft Windows Media Player 11 çok geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştığı için mümkün oldukça her kullanıcının medya koleksiyonuna rahat ve kolay erişilebilir şekilde tasarlanmıştır. Arabirimini basitleştirmek için, klasik menüler şimdi varsayılan ayarlarda kapalı olarak geliyor ve bu menülere panelin herhangi bir yerinde sağ tıklatılarak ulaşılabiliyor.

Şimdi Yürütülüyor, Kitaplık, Kopyala, Yaz ve Eşitle gibi oynatıcı özellikleri artık daha belirgin ve ayrıntılı bir şekilde panelde yer alıyor. Bu menüler arasındaki gezinme de, sol üst köşede bulunan geri ve ileri düğmeleriyle her zamankinden daha kolay hale getirilmiş durumda. Tek bir tıklamayla, oynatıcının sol alt köşesindeki alanının görüntüsünü kayıttan yürütme durumu, albüm kapak resmi veya equalizer içeren bir küçük resim görünümüne getirebilirsiniz.


Download : Windows Media Player 11

Sevdiğiniz Müzik ve Videolara Hemen Ulaşın

Sevdiğiniz Müzik ve Videolara Hemen Ulaşın

Microsoft Windows Media Player 11, müzik koleksiyonunuza yeni bir hava katarken, çok daha fazla kişisel eğlence deneyimi oluşturacak akıllı ve eğlenceli özelliklerle donatılmış. Bu yeni tasarım, dijital kütüphanenizi en iyi şekilde ayarlayıp, yararlanmanıza olanak sağlıyor.

Windows Media Player 10 ile birlikte gelen Çevirimiçi Mağaza desteği Media Player 11 ile daha profesyonel bir hal almış. Çevirimiçi mağzalara ulaşıp arayıp da bulamadığınız birçok içeriğe ücretini ödeyerek sahip olabilir, dijital kütüphanenize koyabilirsiniz.

Windowsmedia.com Kılavuzu'nun tüm özellikleri daha gelişmiş haliyle Windows Media Player 11'a da entegre edilmiş. Kılavuz'a erişmek için, Çevrimiçi Mağazalar sekmesini ve sonra Medya Kılavuzu'nu tıklayın. Medya Kılavuzu sayesinde ücretsiz müzik videoları, film fragmanları ve çevrimiçi radyo istasyonlarına kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.


Download : Windows Media Player 11

CD'nizi Oluşturun

CD'nizi Oluşturun

Kütüphanenizdeki müzikleri CD'ye yazmak ya da özel bir albüm oluşturmak isterseniz, geçerli müzik kopyalama biçimi seçenekleri Windows Media Audio (WMA), MP3, Windows Media Audio (Değişken Bit Hızı), WAV formatlarını kullanabilir ve kaliteli müzik CD'leri oluşturabilirsiniz.

CD kopyalayarak, netten şarkı yükleyerek ve çevrimiçi mağazalardan müzik satın alarak kısa zamanda büyük bir dijital müzik koleksiyonuna sahip olabilirsiniz. Ancak bir süre sonra bu kütüphanenizde karmaşaya yol açabilir.Media Player 11'de çok büyük dijital müzik kitaplıklarıyla çalışacak şekilde iyileştirilmiş olduğundan, tüm diskinizdeki tek bir melodiyi atlamadan çok hızlı bir şekilde kaydırabilir, döndürebilir ve içindeki şarkılara bakabilirsiniz.


Download : Windows Media Player 11

Esnek ve Zevkli Çalma Listeleri Oluşturun

Esnek ve Zevkli Çalma Listeleri Oluşturun

Çalma listelerini şarkıları veya albümleri Liste bölmesine sürükleyerek oluşturmaya devam edebilirsiniz, ancak Windows Media Player 11 çalma listesi oluşturmaya ve kaydetmeye yönelik iki yeni seçenek içeriyor. Gezinti bölmesindeki Çalma Listesi Oluştur bağlantısı tek tıklatmayla çalma listesi oluşturma özelliğine erişim sağlıyor.

Karışık Çalma Listesi özelliği kullanılarak yeni çalma listelerini anında oluşturulabilirsiniz. Bu özellik, en sevdiğiniz parçalardan yeni bir çalma listesi oluşturmayı tek tıklatmayla gerçekleştirilebilen bir işlem haline getirmiş. Karışık Çalma Listesi bağlantısı tıklandığında, Windows Media Player 11 parçaların en yüksek derecelendirmelere göre bir liste çıkarıyor. Bağlantıya her tıklandığında tamamen yeni bir parça listesi oluşturulabiliyor.


Download : Windows Media Player 11

Video, resim ve TV kaydı depolama

Video, resim ve TV kaydı depolama

Yeni eklenen özelliklerden birisi de müziğin Kitaplık bölmesinde kendi listesi olduğu gibi, video, resim ve TV kaydı özelliklerinin de var olması.

Windows Media Player'da bu kategori görünümlerine sol gezinti bölmesinin hemen üstündeki müzik notası simgesini tıklatarak açılan listeyi görüntüleyebilir ya da Kitaplık sekmesini tıklatarak hızlı erişim menüsüne ulaşabilirsiniz


Download : Windows Media Player 11

Başarılı Taşınabilir Aygıt Desteği

Başarılı Taşınabilir Aygıt  Desteği

Windows Media Player 11 tam bir taşınabilir aygıt dostu olarak karşımıza çıkıyor. Windows Media Player 11'a bir aygıt ilk defa bağlandığında aygıt eşitleme adımlarında kullanıcıya kılavuzluk eden akıllı, kullanımı kolay bir sihirbaz kurulumu yapıyor ve hemen ardından, aygıtınız için bir simge bulunan Eşitleme sekmesine geçerek içeriğin hızlı ve kolay bir şekilde eşitlenmesini sağlıyor. İçeriğinizi Eşitleme listesine sürükleyebilir veya Otomatik Eşitleme kullanarak kalıcı bir eşitleme ilişkisi oluşturabilirsiniz.

Tek bir tıklamayla, yeni Karışık Eşitleme özelliği sayesinde aygıtınızın kapasitesini hesaplayabilir ve kitaplığınızdaki içerikten en yüksek derecelendirmeye sahip müzikleriniz rasgele seçilmiş örneklerle aygıtın hafızasına kaydedilir.


Download : Windows Media Player 11

Paylaşım

Paylaşım

Windows Media Player 11'in yeni Medya Paylaşımı özelliği, evinizin her yerinde Windows Media Player kitaplığınızın içeriğinin keyfini çıkarabilirsiniz. Bir ev ağınız varsa, Windows Media Player 11'i kullanarak kitaplığınızın içeriğini ağa bağlı aygıtlara akış olarak verebilirsiniz. Örneğin, Microsoft'un oyun konsolu Xbox 360 veya başka bir dijital medya alıcınız (DMR) varsa, Windows Media Player'ı kullanarak bilgisayarınızdaki müzik ve resimleri bu aygıta akış olarak gönderebilirsiniz.


Download : Windows Media Player 11

Daha Neyi Bekliyorsunuz?

Daha Neyi Bekliyorsunuz?

Windows Vista ile birlikte gelen ve her XP'de olması gereken Media Player11'ı sizler için masaya yatırdık. Windows Media Player 11'i birçok yeniliği beraberinde getiriyor ve bu yenilikleri yaşamak istiyorsanız tüm yapmanız gereken, Windows XP Home Edition ve Windows XP Professional dahil olmak üzere tüm Windows XP Service Pack 2 sürümleriyle çalışacak şekilde tasarlanan Media Player 11'i kullandığınız sistemin dilini seçip indirerek, bilgisayarınıza kurmanız...

Download : Windows Media Player 11

Okuyucu Yorumları