Tüm felaketlere dayanabilen sığınak satışta

Olası bir nükleer felakette veya zombi istilasında hayatta kalmak istiyorsunuz, bu haber sizin için!

Felaketler sizden korksun!

Eğer herhangi bir kıyamet senaryosuna karşı hazırlıklı olmak istiyorsanız, bol miktarda para harcamanız gerekebilir. İster zombiler olsun, ister atom bombaları, hatta tamamen farklı bir senaryo, filmlerin ve oyunların bize öğrettiği şeylerden biri Dünya'nın sonunun geldiği ve hazırlıklı olmamız gerektiği yönünde.

Eğer boşta duran büyük bir parasal birikiminiz varsa, Estately emlak sitesi üzerinden sizi korumayı vaat eden bir gayrimenkul almayı düşünebilirsiniz. Tifton, Georgia'da yer alan yeraltı sığınağı, Atlanta'nın yaklaşık olarak 3 saat güney doğusunda bulunmakta ve tanımlamaya göre "ABD'de yer alan sertleştirilmiş ve özel mülk olan tek yeraltı sığınağı."

Yaklaşık olarak 15 metre yer altında bulunan bu sığınak, 13 kişinin kalabileceği yedi lüks bölüm sunuyor. Bu bölümlerde tamamen çalışan ve güvenli internet bağlantısının yanı sıra ortak alanda 15 kişilik bir sinema salonu bile var. Sığınak, orijinal olarak 1969'da inşa edilmiş ve 2012'de tekrar hükümet standartlarına yükseltilmiş. Listede belirtildiğine göre 20.000 tona kadar nükleer patlamalara karşı dayanıklı; arındırma duşları ve açık bir de atış alanına sahip.

Tabii ki bu güvenliğin "ufak" bir de bedeli bulunmakta. Sığınak için 17.5 milyon dolar ödemeniz gerekiyor ancak Dünya'nın sonunda hayatta kalmak istiyorsanız, her ne kadar çoğumuzun bütçesi için uygun olmasa da, bunun düşük bir ücret olduğu söylenebilir. Ayrıca sitede önerilen mortgage hesaplayıcısına göre eğer 3.5 milyon dolar peşin toplamayı başarabilirseniz, önümüzdeki 30 yıl için ayda 66.000 dolar ödeme ile de sığınağa kavuşabilirsiniz. Eğer kıyamet 30 yılın öncesinde gerçek olursa, kıyamet sonrası Dünya'daki yerinizi daha da ucuza kapmış oluyorsunuz.

Sığınağı satın almanız durumda ise geriye sadece küçük bir ulaşım sorunu kalıyor. Kıyamet senaryolarından biri gerçekleştiğinde ABD'de bulunmuyorsanız, hatta büyük olasılıkla sığınakta bulunmuyorsanız, bir şekilde hayatta kalıp sığınağa ulaşmanız gerekiyor. Yine de Dünya sonu senaryosunda hayatta kalmak için her şans, olmayan bir şanstan daha iyidir; öyle değil mi?

Okuyucu Yorumları