Tüm İhtiyacınız Akıcı Medya (Streaming Media)

İnternet üzerinden radyo dinlemenin ve televizyon izlemenin inceliklerini bu yazıda bulacaksınız

Nette Radyo-TV keyfi

Radyo ve Televizyon yayınları internet üzerinden akıcı bir şekilde sunuluyor. Hangi izleme programlarına ihtiyacınız olduğunu, bu yazıyı okuduğunuzda daha iyi bileceksiniz.

Söz gelimi, internetten radyo yayını bir streaming medyadır. Sıkıştırılmış ses dataları alınır ve PC'niz tarafından oynatılır. Radyo yayınlarını iyi bir kalitede alabilmek için belki bir ISDN bağlantı bile yeterli olabilir. Ancak televizyon yayınlarının iyi bir kalitede izlenebilecek ve duyulabilecek şekilde alınabilmesi için en azından bir DSL bağlantınız olması gerekiyor.

Yayın içeriklerini elde edebilmemiz için, ya bir tarayıcı plug-in'ine ya da ekstra bir programa ihtiyacınız vardır. Bu işlemler için en yakınınızda Windows işletim sisteminin klasik video müzik oynatıcısı Window Media Player'ı bulabilirsiniz. Daha fazlası için de Quick Time'i ve Real Player'ı yüklememiz gereklidir. Kullanım çeşitliliği ve kolaylığı açısından da VLC Media Player'ı tavsiye edebiliriz.

Tv'de Canlı Şampiyonlar Ligi

Tv'de Canlı Şampiyonlar Ligi

Tüm dünyada internet üzerinden televizyon yayını izleme talebi gittikçe artıyor. Artık dünyanın bir diğer ucundaki ülkelerin farklı kültürlerini tanımak için, internet üzerinden birçok ulusal kanalı canlı ve akıcı bir şekilde izleme imkanına sahibiz.

Mesela Almanca'yı duyuyor ve anlıyorsunuz. O zaman yapmanız gereken çok basit. Almanya'da yayın yapan televizyonların web sayfalarından canlı yayın linklerine tıklayarak gerekenleri yapmanız yeterli olacaktır. Mesela günün en önemli haberlerini ARD Tagesschau'dan (Güne Bakış) alabilirsiniz. Bilgi ve haber kanalları, Phoneix ve Deutsche Welle - TV sizi sürekli haberdar etmek için görevdeler.
Deluxe Music ve Tunespoon Tv yayınları ile Avrupa'da ve dünyada ses getiren tüm yeni video kliplerini izleyebiliyoruz.

Futbolseverler istedikleri dünya ülkesinin stadından, istedikleri takımın maçını ücretsiz ve kesintisiz şekilde izleyebiliyorlar.
Vatikan'daki bir Pazar ayinini ya da Suudi Arabistan televizyonundan Mekke'de kılınan Cuma namazını dahi canlı olarak izleyebiliyorsunuz.

İşte size 2 adet televizyon program ve istasyon rehberi:
wwiTV : Uluslararası bir tv rehberidir.
Web Timer : Bazı yayıncı listeleri

Radyo ile Dünya Kültürü Bilgisayarınızda Buluşuyor

Radyo ile Dünya Kültürü Bilgisayarınızda Buluşuyor

Web-Radyo için neye ihtiyacınız var? Şimdilerde birçok insan çalışma zamanlarının çoğunu PC başında geçiriyor. Önemli radyo istasyonları sadece bir klik ötede yer alıyor; ancak çoğu kullanıcı belki de bunun farkında bile değil. Yazımızı okuduktan sonra bilgisayar hoparlörlerinizden değişik dünya müziklerinin nağmeleri çıkmaya başlarsa şaşırmayın.

Radyo istasyonundan hazır ve nazır:

Sevdiğiniz radyo istasyonunu dinlemeye hazır bulduğunuzda, radyo istasyonun ana web sayfası sisteminizdeki programın, streaming medya oynatım desteği uyumluluğunu kontrol etmek için açılır. Bunun avantajı da, tüm radyo yayını rahat (kesintisiz) bir şekilde dinleyebilmeniz için sisteminizin kontrol etmesidir.

Sevilen radyo yayınlarını kaydedebilmeniz bir başka güzel avantajdır. Ücretsiz No23 Recorder programını kullanarak Web-Radyo'nuzdan duyduğunuz her şeyi MP3, OGG ya da WAV formatlarıyla kaydedebilirisiniz.

No23 Recorder'i bilgisayarınıza indirin

Peki Tango'yla birlikte başka ne geliyor?

Dilbilginizi geliştirmek istediğinizde ya da en basitinden eksantrik müzikleri tatmak istediğinizde Web Radyo'nuz gerçekten altın değerinde. Tüm dünyadan sayısız radyo istasyonunu internet üzerinden istediğiniz zaman alıyorsunuz. İster Asya'nın meditasyon müziğini, ister Avustralyalı Digeridoo'yu ya da Arjantin'in Tango'sunu.

Web üzerinden canlı yayın yapan radyo istasyonlarına bu sitelerden ulaşabilirsiniz :

Surfmuzik : 3.000 Radyo İstasyonu ve İçerikleri
Radiolocator : 2.500 Radyo İstasyonu ve İçerikleri
Radiotower : 1.000 Radyo İstasyonu (tüm dünyadan ülke isimleri ve içeriklerine göre indekslenmiş)
Virtual Tuner : Birçok radyo-televizyon istasyonu
TVRadio World : Birçok radyo-televizyon istasyonu
Live-Radio : Birçok radyo-televizyon istasyonu

Freeware ile Gelen Rahatlık

Freeware ile Gelen Rahatlık

Canınız sıkıldığında, sevdiğiniz radyo istasyonunu ağlarınıza takın ve sizler için seçtiğimiz yazılımlar ile keyfinize bakın. Bir klik yeter.

Online Tv : Bu ücretsiz yazılım sayesinde, 580 adet TV ve radyo kanalına, 130' dan fazla Webcam yayınına ve yine tüm dünyadan 90 adet gazete linkine ulaşabilirsiniz.
Download Online TV

iRate : Bu ücretsiz yazılım sizlere yaklaşık 300 Radyo istasyonu ve 100 TV kanalı sunuyor. Ayrıca yerel seçenekler için de hazırsınız. Bu programın avantajları ise, televizyon yayınlarına, müzik videolarına ve konserlerine ve web kameralara bile sıralı arama fonksiyonuyla ulaşabilmeniz. Kısacası iRate size televizyon ve radyo yayınlarından daha fazlasını sunuyor.
Download iRate

Phonostar : Bu yazılımı kullanarak tüm dünyadan 4.000 farklı radyo istasyonunu, ülkeleri, dilleri ve türlerine göre sıralı bir şekilde bulabilirsiniz. Diğer programlardan farklı olarak yazılımda entegre bir ses kaydedici bulunmakta ve bunu kullanarak radyo istasyonlarından dilediğiniz yayınları WAV ya da MP3 formatında kaydedebiliyorsunuz. Yazılımınızı günlük, haftalık, ve aylık şekilde programlayarak yayınları siz bir şey yapmadan dönüşümlü bir modda dinleyebilme imkanı sağlıyor.

Download Phonostar

Daha fazlası sadece internet !

Daha fazlası sadece internet !

Esas itibarıyla ihtiyacınız olan sadece oynatıcı. Görüldüğü üzere sunduğumuz yazılımlar tüm streaming medya ihtiyacınızı karşılanıyor ve rahatlığı da beraberinde getiriyor. Sizin konsantre olmanız gereken en önemli nokta ise: İnternet üzerinden kolayca televizyon ve radyo yayınlarını alıp keyfinize bakmak.

Okuyucu Yorumları