Tüm zamanların en iyi 8 Rockstar oyunu!

Şu an aklınıza mutlaka GTA 5 gelecektir "en iyiler" dendiğinde bu oyunlarını da göz ardı etmeyin!

GTA 5 ve diğerleri...

Rockstar deyince aklınıza ilk gelen oyun serileri muhtemelen Grand Theft Auto'dur. 1998'de kurulan şirket, elbette en çok GTA serileriyle tanınıyor, ancak aslında çok daha fazlası var.

GTA'nın kuşbakışı oynanan 2 boyutlu dünyasıyla bizleri 1997'de tanıştıran şirket, henüz yayınladığı GTA V ile konsolları ve yakın gelecekte PC'leri ele geçirmeye hazır. Ancak Rockstar, Grand Theft Auto'dan ibaret değil ve ürettiği tüm oyunlar bizce tecrübe etmeye değer. İşte Rockstar'ın son 9 senede farklı platformlara çıkardığı oyunlar.

Grand Theft Auto: San Andreas (2004; PS2, Xbox, PC, Mac)

GTA V'e kadar serinin en beğenilen oyunu San Andreas idi. Bunun sebebi ise oldukça basit: Oyunun grafikleri zamanının ötesindeydi, yerine getirebileceğiniz birçok görev ve kendine bağlayan karakterler oyunu zamanının efsanesi yapan özelliklerdendi.

Midnight Club 3: DUB Edition Remix (2005; PS2, Xbox, PSP)

GTA'nın en güçlü yönlerinden bir tanesi, şüphesiz otomobillerinizi sürüşünüz. GTA serilerinin sürüş yeteneklerini ödünç alan Midnight Club serisi, bunu tam donanımlı bir oyuna başarıyla dönüştürmüştü.

The Warriors, Bully, Red Dead Redemption

The Warriors, Bully, Red Dead Redemption

The Warriors (2005; PS2, Xbox, PSP)

1979'da Paramount Pictures'ın gösterime sunduğu film The Warriors'u temel alan oyunda rakip çetenin liderini öldürmekle (haksız yere) suçlanan bir sokak çetesini, Savaçılar'ı canlandırıyordunuz. Başınız New York'ta sizi ortadan kaldırmak isteyen tüm çetelerle dertteydi.

Bully (2006; PS2, Xbox 360, Wii, PC)

Çok büyük bir oyun olmasa da Bully, eğlenceli bir yapımdı. Suçlu bir adam yerine bir çocuğu canlandırdığınız oyunda hem okula gitmek, hem de klasik stratejiler dahil birçok göreve zaman ayırmak zorundaydınız.

Red Dead Redemption (2010; PS3, Xbox 360)

Grand Theft Auto'nun atlı sürümü olarak adlandırılabilecek Red Dead Redemption'ı oynadığınızda bundan çok daha fazlasına sahip olduğunu anlıyorsunuz. Oyunda müthiş bir hikaye, ilginç karakterler ve görevleri yerine getireceğiniz, aynı zamanda bolca gezebileceğiniz dev bir Amerikan manzarası sizi bekliyor.

L.A. Noire, Max Payne 3 ve GTA V

L.A. Noire, Max Payne 3 ve GTA V

L.A. Noire (2011; PS3, Xbox 360, PC)

Daha yavaş bir yapıya sahip L.A. Noire tam olarak GTA hayranlarına göre bir oyun değil. Gerçekçiliğe eğlenceden daha fazla önem veren oyunda gezmek, araba sürmek, dövüşmek yine var ancak aynı zamanda suç yerlerini inceleyip suçlularla ve şahitlerle konuşmanız gerekecek.

Max Payne 3 (2012; PS3, Xbox 360, PC, Mac)

Max Payne 3, Rockstar'ın "açık dünya" olmayan başarılı oyunlar üretebildiğin bir kanıtı. Kusursuz bir oyun olmayabilir, ancak Max Payne 3 çoğu rakibinden iyiydi. Serinin en iyi oyunu olan Max Payne 3, harika grafiklere, etkileyici sinematik sahnelere sahip, elinizle silahla koşturduğunuz çok iyi bir third-person shooter'dı.

Grand Theft Auto V (2013; PS3, Xbox 360)

Sıra listemizdeki en yeni oyuna, yani GTA V'e geldi. Büyük merakla beklenen oyun dünya çapında olumlu eleştiriler almayı başardı. Şimdiye kadarki en büyük GTA oyunu olan GTA V'te kontrol edebileceğiniz ve aralarında istediğiniz zaman geçiş yapabileceğiniz 3 ana karakter bulunuyor. Bolca görev ve oyunun dev dünyasında yapabileceğiniz bir çok şey, GTA'yı gelmiş geçmiş en iyi oyun yapmaya aday.

Okuyucu Yorumları