Tüm zamanların en önemli 9 yarış oyunu!

Adını oyun tarihine altın harflerle yazdıran, 9 efsane yarış oyunu... Hepsi içeride!

9 efsane yarış oyunu!

Günlük hayatınızda yoğun trafikle sıkça boğuşanlardansanız, özgürce hız yapabileceğiniz yarış oyunları iyi bir kaçış yolu olabilir. Yıllar içinde gelişen yarış oyunları arasında, sürüş zevkinize uygun bir oyun bulmanız artık mümkün.

Peki video oyunları tarihindeki en önemli yarış oyunları hangileriydi? İşte saatlerimizi harcadığımız, aklımızda yer edinen yapımlar.

Road Fighter

1984'te oyun devi Konami'nin piyasaya sürdüğü kuşbakışı yarış oyunu, çoğumuzu kendisine bağımlı yapmıştı. Kırmızı renkli bir arabayı kontrol ettiğimiz oyunda yakıtımız bitmeden, arabaların arasından geçerek bitiş çizgisine ulaşmaya çalışıyorduk.

Tüm zamanların en önemli 9 yarış oyunu!

Out Run

Sega, 1986'da belki de yarış oyunlarının en önemlisini ortaya çıkarmıştı. Oyunda Ferrari Testarossa'nızla her checkpoint'i geçmeye çalışıyorduk. Oyunun eğlenceli yanı ise zaman zaman karşınıza çıkan yol ayrımlarıydı.

Super Mario Kart, Trackmania ve diğerleri

Super Mario Kart, Trackmania ve diğerleri

Super Mario Kart

Tüm zamanların en sevilen oyun karakterlerinden Mario için yapılan en iyi oyunlardan biri, 1992'de Super Nitendo için yayınlanan Super Mario Kart idi. Super Mario Kart, aynı zamanda arkadaşlarınızla yarışabileceğiniz ilk çoklu oyunculu oyundu.

Need For Speed 2: Special Edition

NFS serisi ilk kez 1992'de ortaya çıkmış olsa da, onu popüler hale getiren Need For Speed 2'ydi. PC ve PlayStation'da oynanabilen NFS2, oyun severlere McLaren F1 veya Jaguar XJ220 gibi gerçek otomobillerle 7 farklı yolda sürüş imkanı sunuyordu.

Tüm zamanların en önemli 9 yarış oyunu!

Trackmania

İyi bir yarış oyunu deneyimi için para ödemeniz gerektiğini düşünüyorsunuz. Nadeo, 2003'te gelmiş geçmiş en iyi çoklu oyunculu yarış oyunlarından birini ortaya çıkararak bu düşünceyi ortadan kaldırmıştı. İyi fizik motoru ve denetimler, arabanızla yapabildiğiniz numaralar yanında çoklu oyuncu modu, Trackmania'nın etrafında büyük bir oyuncu kitlesi oluşturmayı başardı.

NFS Most Wanted ve diğerleri

NFS Most Wanted ve diğerleri

NFS Most Wanted

The Fast And The Furious'un yayınlanmasıyla beraber sokak yarışlarındaki kötü çocuk imajı vurgulanmaya başladı. Bu konuda en başarılı oyun ise 2005'te çıkan NFS Most Wanted idi.

Forza Motorsport

NFC, arcade yarış oyunlarını Most Wanted ile bir üst seviyeye taşırken, 2005'te simülasyon tarafında da yeni bir dev doğru: Forza Motorsport. Yarış oyunlarını inanılmaz bir gerçeklik seviyesine kavuşturan Forza Motorsport, hasar alabilen otomobilleriyle öne çıkıyordu.

Burnout Paradise

Bir açık-dünya yarış oyunu olan Burnout Paradise, arabanızı istediğiniz gibi yükseltmenize olanak tanıyordu. Farklı müthiş oyun modları, harika grafikler ve müzikler, oyunun birçok incelemeden nadir rastlanacak puanlarla çıkmasını sağlamıştı.

Gran Turismo 5

Yarış oyunlarında grafiklerin gerçeğe yakın olması sizin için önemliyse, PlayStation 3'teki Gran Turismo 5'ten başka yere bakmanıza gerek yok. Otomobil ve oyun editörlerinin takdirini kazanan oyunda Almanya'daki Nurburgring ve Japonya'daki Suzuka Circuit gibi gerçek pistler de var.

Okuyucu Yorumları