Herkesin izleyecek yer aradığı ama aslında hiç olmayan, yıldızlarla dolu filmin hikayesi: Goncharov

Martin Scorsese'nin hiçbir zaman çekmediği, aslında hiç olmayan ama herkesin aradığı "yıldızlarla dolu" filmin hikayesi: Goncharov efsanesi nasıl doğdu, interneti neden kasıp kavuruyor?

Herkesin aradığı ama aslında olmayan filmin hikayesi: Goncharov

Martin Scorsese, pek çok film çektiği uzun ve başarılı bir kariyere sahip. Ancak, Napoli mafyası hakkında Robert De Niro, Cybill Shepherd ve Al Pacino'nun oynadığı Goncharov adlı bir filmi hiçbir zaman yapmadı. Görünüşe göre bu gerçek, Twitter'ın devam eden Elon Musk kaosu sonrasında yeniden canlanan birçok siteden biri olan Tumblr'ın Goncharov isimli bu hiç olmayan filmin aslında gerçek olduğuna karar vermesini engellemedi.

Goncharov'un hikayesi, çok yakın tarihli bir TV Tropes yazısında özetlendiği üzere, "Sovyetler Birliği'nin çöküşünden sonra mafya patronu olmak için Napoli'ye gelen eski bir diskotek sahibini" takip ediyor. Bu filmin 1973'te vizyona girmesi gerektiği fikri ise olay örgüsünü en başından itibaren saçma hale getiriyor. Ancak yine de Tumblr'da pek çok tartışmaya ve hayran sanatına ilham verdi.

Goncharov etiketi altında, filmden sahte sahneler ve poster maketlerini tasarlayan çok sayıda illüstrasyon, müziği ile beraber bir video oyunu, VHS sürümünün 3B modeli ve bir piyano tema şarkısı bulunabiliyor.

Bunun gibi sahte içerikler sayesinde, aslında olmayan film pek çok kişi tarafından gerçek bir film gibi algılanmaya başlandı. Hatta pek çok kişinin, Google'da Goncharov araması yapmaya başladığı bildiriliyor.

Goncharov efsanesi nasıl başladı?

Görünüşe göre tüm fikir, internette yayılan bazı sahte çizmelerin fotoğrafını gösteren eski bir Tumblr gönderisi ile başladı. Çizimler geldiğinde, üzerlerinde gizemli bir şekilde "Şimdiye Kadar Yapılmış En Harika Mafya Filmi. Martin Scorsese, Goncharov'u Sunar. Bir Domenico Procacci Prodüksiyonu. Matteo JWHJ 0715'in Napoli Mafyası Hakkında bir filmi” yazan bir etiket vardı.

Bu tuhaf durumun kaynağını araştıran bir kullanıcı, etiketin muhtemelen Domenico Procacci tarafından üretilen, Scorsese'nin desteğiyle Amerika'da piyasaya sürülen ve aynı zamanda “Napoli mafyası hakkında” olan 2009 yapımı Gomorrah'a atıfta bulunduğunu keşfetti. Gomorrah, Roberto Saviano'nun Camorra hakkında kurgusal olmayan bir kitabına dayanıyor ve aynı adlı bir TV dizisinden çıkıyor.