Turing Phone'dan Android'e son dakika tekmesi

Çok konuşulan ve uzun zamandır beklenen telefonda Android sürprizi...

Android'e son dakika tekmesi!

Uzun zamandır beklenen ve "çelikten bile sağlam" kaplaması, ekstra güvenlik önlemleriyle adeta "Enigma gücünde" olarak lanse edilen Turing Phone hakkında önemli yeni bilgiler var. Gelen bilgilere göre Turing Phone, ilk açıklamaların aksine, Android işletim sistemiyle gelmeyecek. Bunun yerine şirket, Jolla'nın Sailfish işletim sistemini kullanmaya karar vermiş durumda.

Sürekli erteleme gören ve son olarak geçtiğimiz aralık ayında kullanıcılarla buluşacağı söylenen Turing Phone, şimdi de nisan ayına ertelendi. Bunun sebebi ise, Turing Robotic Endüstri'nin fanlarıyla paylaştığı bir e-postada açıklanıyor. Şirket, daha önce Android işletim sistemiyle geleceği söylenen Turing Phone'da, Android yerine Sailfish işletim sistemini uygun görmüş. Bu nedenle bir süre daha gecikecek olan telefon için final testlerinin yapıldığı da paylaşılan e-postada belirtiliyor.

"Liquidmorphium" dış kaplamasıyla ilgi toplayan Turing Phone'un, 5.5 inç boyutunda Full HD ekrana, Snapdragon 801 işlemciye, 3 GB RAM'e ve 13 MP ile 8 MP kameralara sahip olacağı biliniyor. Şu an ön sipariş olarak da kullanıcılara sunulan telefona ilişkin kafa karıştıran bir diğer detaysa, resmi sayfasının halen güncellenememiş olması. Zira telefonun özellik sayfasında, halen Android 5.1'le geleceği yazıyor. Telefonun akıbetini hepimiz merak ediyor. Önümüzdeki günlerde detaylar netleşecektir...

Okuyucu Yorumları