Türk Hacker'lar, Apple'dan Fidye İstedi!

"Turkish Crime Family" adlı bir hacker grubu, Apple'ı "milyonlarca iCloud hesabını sıfırlamakla" tehdit etti!

Türk hacker'lardan Apple'a büyük tehdit!

Kendilerini "Turkish Crime Family" olarak adlandıran bir grup hacker, Apple'ı milyonlarca iPhone'u ve iCloud hesabını sıfırlamakla tehdit etti. Grup, Apple'dan 7 Nisan'a kadar 75.000 dolar ödemede bulunmasını istiyor.

Motherboard'un raporuna göre siber suçlular, 75.000 doları Bitcoin veya Ethereum üzerinden istiyorlar. 100.000 dolarlık iTunes hediye kartını da kabul edeceğini söyleyen grup, bunun karşılığında topladığı verileri sileceğini söylüyor.

Grup, iddialara göre ele geçirdiği hesaplardan birinden oturum açtığını gösteren bir videoyu YouTube'a yüklemiş bulunuyor. Videoda yaşlı bir kadının hesabına oturum açıldığı ve hesapta yedeklenmiş fotoğrafların bulunduğu söyleniyor. Hesaba bağlı cihazda "uzaktan sıfırlama" işlevinin etkin olduğu iddia ediliyor.

Apple'ın güvenlik takımından bir kişinin, gruptan bu YouTube videosunu kaldırmasını istediğini söyleniyor. Dahası Apple güvenlik yetkilisinin videonun "istenmeyen bir ilgiye" neden olduğunu ve kanunları çiğneyen suçluları ödüllendirmediklerini söylediği anlaşılıyor.

Türk Hacker'lar, Apple'dan Fidye İstedi!

Motherboard'a göre hacker'ların açıklamaları arasında bazı tutarsızlıklar var. Grup, epostalarından birinde 300 milyon Apple eposta hesabına eriştiklerini söylerken bir başka açıklamasında, toplam 559 milyon hesabı çaldığını söylüyor.

Hacker'ların iddialarında bir doğruluk payının olup olmadığı şimdilik bilinmiyor. Bahsedilen yaşlı bir kadının ele geçen hesabı dışında, milyonlarca hesabın ele geçtiğine ve tüm bu hesapların birkaç tıklamayla yok edileceğine dair dair hiçbir kanıt bulunmuyor. Yine de hesaplarınızın güvenliğine dikkat etmenizde, güçlü parolalar seçmenizde ve iki adımlı doğrulamayı kullanmanızda her zaman fayda var.

Okuyucu Yorumları