Türk Öğrenciler MS Imagine Cup yolunda

Microsoft .NET Proje Yarışması’nda Microsoft Özel Ödülü’nü kazanan öğrenciler, Brezilya’da yapılacak Imagine Cup öğrenci proje yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek.

Türk Öğrenciler MS Imagine Cup yolunda

Projeleri, .NET Proje Yarışması 2004’te Microsoft Türkiye Özel Ödülü’ne layık bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencileri, 2 - 6 Temmuz 2004 tarihlerinde Brezilya’nın Sao Paulo kentinde düzenlenecek 'Imagine Cup' öğrenci proje yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek.

Finallerine katılabilmek için bir yıl boyunca binlerce öğrencinin yarıştığı Imagine Cup’ta 40 ülkeden 150 öğrenciyle yarışacak olan Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri Soygür Kurşun ve Erkan Kurtuluş’un projesi şimdiden büyük ilgi görüyor. Soygür Kurşun ve Erkan Kurtuluş, başarılı Quest projesi nedeniyle Türkiye İktisat Kongresi için Türkiye’ye gelen Microsoft’un CEO’su Steve Ballmer tarafından da bizzat tebrik edilmişti.

Microsoft’un yarışmaya katılacak projeleri tanıttığı sitede* yarışmanın favorileri arasında gösterilen Quest projesi, kullanıcılara acil ve önemli ihtiyaçları sunmak amacıyla geliştirildi. Kullanıcıları ihtiyaç duydukları bilgilere ulaştırmak üzere kablosuz cihazlar ve GPS servislerini birleştiren Quest, örneğin bir taksiye ihtiyaç duyulduğunda en yakın taksi durağına bir sinyal gönderiyor. Quest aynı zamanda gözleri görmeyen veya fiziksel engelli olan kişiler için de önemli bir potansiyel sunuyor. Quest, GPS sistemleri sayesinde gözleri görmeyen bir kişiye yolu tarif ederek kolaylıkla sokakta yürümesini sağlayabiliyor.

Imagine Cup’ta yarışacak öğrencileri toplam 85 bin dolarlık para ödülü bekliyor. Bu yıl finallere katılmak için dünya çapında 10 bin öğrencinin yarıştığı Imagine Cup’a gelecek yıl 50 bin öğrencinin katılması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları