Türk oyun şirketi Arap oyun şirketini aldı!

Büyüme hızlıya dikkat çeken Türk oyun şirketi, bu yabancı şirketi satın alarak gücüne güç kattı!

Türk oyun şirketinden adım!

Peak Games, Suudi Arabistan'ın sosyal oyun şirketi Kammelna Games'i satın alarak dünyanın iki gelişen pazarı olan Türkiye ve Ortadoğu/Kuzey Afrika'daki (MENA) gücünü pekiştirdi.

Kammelna anlaşmasının Peak Games'in yerel kültürlerin ilgi alanlarına hitap eden oyun portföyünü genişletmenin yanında, şirketin MENA bölgesindeki liderliğini de yönetim kadrosu, yerel yetenekler, yeni bir oyun stüdyosu ve halihazırda son derece popüler olan oyunlarla güçlendirmesi bekleniyor.

Peak Games'den yerel kültürlere ve bölgelere odaklı oyunlar
Peak Games'in stratejisinin merkezinde yetersiz hizmet alan pazarlara yerelleştirilmiş ve kültür tabanlı oyunlarla ulaşmak yatıyor. Bu yeni satın almayla Ortadoğu'nun popüler kart oyunu Baloot, Peak Games'in aralarında Okey, Okey Plus, 101 Plus gibi popüler oyunların yanında Happy Farm ( ??????? ???????) gibi yayınlanmış oyunların bulunduğu genişleyen portföyüne katılmış oldu.

Peak Games gelişen pazarlar için geliştirdiği yaklaşım ve kârlılık oranı yüksek oyunlarıyla tüm dünyada 4 sosyal oyun şirketi arasına girdi. Peak Games'in oyun kitlesi de büyümeye devam ediyor. Şirket 20 milyon aylık aktif kullanıcı ve 7 milyon günlük aktif kullanıcıya ulaştı. Peak Games'in oyunları 5 farklı zaman diliminde, 4 kıtada ve 5 dilde oynanıyor.

Peak Games kataloğunda 3,6 milyon aylık aktif kullanıcı ile Türkiye'nin popüler oyunlarından Okey de yer alıyor. Umaykut ise üç Türk klanının öyküsünü anlatan bir strateji oyunu. Umaykut ve Erlikhan stüdyolarını satın alan Peak Games benzer kalitede oyunlar yaratma çabalarını sürdürüyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları