Türk robotlara tam destek!

ROBOCUP 2010 Robot Futbolu Turnuvası'nda Final Heyecanı. İşte Türk takımı ve rakipleri...

Türk robotlara tam destek!

Türkiye'nin en genç operatörü Avea, gençlere destek vermeye devam ediyor. Avea, her yıl dünyanın en prestijli üniversitelerinin robot futbol takımlarının katıldığı ve bu yıl 14.sü Singapur'da düzenlenecek ROBOCUP Robot Futbolu Turnuvası'nda, Türkiye adına yarışacak Boğaziçi Üniversitesi BRocks Takımı'nın ana sponsoru olarak destek veriyor.

2050 yılında insanlarla futbol maçında baş başa mücadele edecek robot teknolojisine ulaşmak amacıyla düzenlenen ROBOCUP Turnuvası'nın en hızlı ligi olan küçük boy robot liginde elemelerini geçerek finale kalmaya hak kazanan Boğaziçi Üniversitesi BRocks Takımı, 19-25 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek finalde 5 robottan oluşan takımıyla, 6x4 m2'lik bir halı sahada maç yapacak.

ROBOCUP 2010'da, Amerika'nın MIT, Harvard, Carnegie Mellon, Georgia Tech gibi önde gelen üniversitelerinin yanı sıra Tayland, Japonya, Almanya, Çin, Brezilya, İran ve Meksika gibi ülkelerin seçkin üniversitelerinin robot futbol takımları mücadele edecek.

Avea açıklaması

Avea açıklaması

Robocup 2010 Turnuvası ile ilgili açıklama yapan Avea Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kaplan, şunları söyledi; "Türk futboluna uzun yıllardır sponsorluk projeleriyle katkıda bulunan ve futbol tutkunlarının her zaman yanında olan Avea olarak, bu spor dalının kitleleri bir araya getiren gücünün farkındayız. Teknoloji ve spor her geçen gün biraz daha birbirine yakınlaşıyor ve teknolojinin sağladığı kolaylıklar insanların spordan daha fazla keyif almasını sağlıyor. Bildiğiniz gibi Avea bir iletişim şirketi olmasının ötesinde bir teknoloji lideri durumunda. Bu anlamda özellikle gençlerin geliştirdiği yenilikçi fikirleri desteklemek bizim için çok önemli... Gençlerin yenilikçi fikirlerini futbol ve teknoloji ile bir araya getirdikleri ROBOCUP Turnuvası'nda da Boğaziçi Üniversitesi BRocks takımını desteklemekten mutluluk duyuyoruz. BRocks'ın finalde Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz."

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları