Türk şirketi Peak Games'e dev yatırım!

Bu Türk oyun şirketi, yabancı bir şirketten aldığı 5 milyon dolarlık yatırımla gözleri üzerine çekti

Türk oyun şirketine yatırım!

Avrupa'nın başarılı teknoloji yatırım şirketlerinden Earlybird Venture Capital Türkiye'nin sosyal oyun şirketi Peak Games'e 5 milyon dolarlık yatırım yaptı. Risk sermayesi şirketi Hummingbird Ventures ve Evren Üçok ile Demet Mutlu gibi melek yatırımcılardan daha önce 2,5 milyon dolar tutarında yatırım almış olan Peak Games, bu gelişme ile kuruluşundan itibaren geçen yalnızca 6 aylık süre içerisinde 7,5 milyon dolar fon almış oldu ve bu başarıyı gösterebilen ilk Türk teknoloji şirketi olmanın gururunu yaşadı. Peak Games'in başarısının altında şirketin yerelleştirilmiş ve kültüre özel hale getirilmiş oyunlar aracılığıyla geniş kitlelere ulaşması yatıyor.

Sidar Şahin tarafından kurulan Peak Games, Türkiye ve Ortadoğu'nun en başarılı girişimleri arasında gösteriliyor. Saygı duyulan oyun uzmanlarını bünyesinde barındıran Peak Games'in yönetim kadrosunda birbirinden başarılı girişimciler yer alıyor. Ekim 2010'da faaliyetlerine başlayan Peak Games oldukça kısa bir sürede Türkiye'de önemli bir sosyal oyun şirketi haline gelmiş bulunuyor. Şirket günlük 2 milyon aktif kullanıcı sayısı ile, etkin kullanıcı bazında (AppData verilerine göre) küresel sosyal oyun pazarında dünyanın en büyük 10. şirketi konumuna yükselmiş durumda.

Peak Games Kurucu ve CEO'su Sidar Şahin şirketin vizyonunu şöyle anlatıyor:"Amacımız hem Türkiye'den global bir teknoloji markası çıkabileceğini göstermek hem de Türk oyunlarının tüm dünyada tanınmasını ve oynanmasını sağlamak. Türkiye'de inanılmaz yetenekler ve hevesli bir işgücü potansiyeli bulunuyor. Biz de bu yetenek ve potansiyeli kullanıp geliştirdiğimiz teknoloji ve oyunlarla Türkiye'ye gelir sağlamak istiyoruz. Peak Games'in sergilediği başarının birçok şirkete ilham kaynağı olacağına inanıyoruz. İstanbul ofisimiz ile birlikte Ankara Bilkent CyberPark Teknoloji Parkı'ndaki yerleşkemizde onlarca takım arkadaşımızla birlikte teknoloji üretiyor ve bu teknolojileri başta Ortadoğu ve Brezilya gibi gelişmekte olan ülke ve bölgelerde kullanıyoruz. Earlybird Venture Capital'den gelen bu yatırım, ekibimizi yeni arkadaşlarla genişletme ve teknoloji altyapımızı büyütme sürecinde bize itici güç olacak."

Peak Games'e dair çarpıcı veriler

Peak Games'e dair çarpıcı veriler

Peak Games Kurucu Ortağı Hakan Baş, şirketin kuruluş öyküsünü şöyle anlatıyor: "6 ay önce Sidar'la birlikte bu şirketi ilk kurduğumuzda ofisimiz Moda'daki bir apartman dairesi idi ve bizimle birlikte yalnızca 3 kişi çalışıyordu. Şimdi ise dünyanın çeşitli ülkelerinde ve Türkiye'nin farklı şehirlerindeki ofislerimizde 50 takım arkadaşımızla birlikte çalışıyoruz. Oyunlarımız milyonlarca kişiye dokunuyor. Bu işe başlarken bir misyonumuz vardı, o da Türkiye'den de dünya standartlarında girişimlerin ve yeteneklerin çıkabileceğini kanıtlamak. Sanırım bu hedef doğrultusunda önemli bir yol kat ettik ve aldığımız bu son yatırım da bizim için önemli bir kilometre taşı oldu"


Peak Games'in güçlü yönetim kadrosu içinde dünyanın ilk 50 Facebook oyunundan biri olma başarısını gösteren Okey uygulamasının geliştiricisi, "Genç Dahi" unvanlı Safa Sofuoğlu, Harvard Üniversitesi Mezunu Rina Onur ve University of California Mezunu Remi Onur da bulunuyor.

Hızla büyüyen Peak Games'e dair çarpıcı veriler ise şöyle:
• Her ay 10 milyonun üzerinde kullanıcı Peak Games'in oyunlarını oynuyor.
• Her gün 2 milyondan fazla kişi Peak Games oyunlarını oynarken buluşuyor, tanışıyor, birbirleriyle sohbet ediyor.
• Peak'in oyunları 5 zaman diliminde, 4 kıtada ve 5 dilde oynanıyor.
• Peak Games'in başlıca oyunları arasında şunlar yer alıyor: Okey, İkon Kız, Komşu Çiftlik, Okey Plus, Komşu Şehir, Komşu Kabile, Bizim Dünya, Poker Star ve Petiler.
• Peak Games'in en popüler oyunu ise Okey. Oyun ayda 4,5 milyon aktif kullanıcı ile Türkiye'nin en popüler online sosyal oyunu konumunda.
• Peak Games satışları Aralık 2011'den beri %3,216 oranında artış gösterdi.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları