Türk takımı, Intel Fuarı'ndan ödülle döndü

TÜBİTAK’ın düzenlediği Liselerarası Proje Yarışması’nda birinci gelen ve Intel desteğiyle ABD’ye giden Ankara Samanyolu Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan Türk takımı, 14 Mayıs’ta ABD’nin Portland kentinde gerçekleşen Intel Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı’nda (ISEF), projeleriyle Intel Özel Ö

Türk takımı, Intel Fuarı'ndan ödülle döndü

Dünyanın en büyük mikroişlemci üreticisi Intel, global vizyonunun en önemli parçalarından biri olan genç kuşakların eğitimi için projeler üretmeye ve eğitim programları sunmaya devam ediyor.

TÜBİTAK’ın düzenlediği Liselerarası Proje Yarışması’nda birinci olarak Intel Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı’na katılan Türk takımı, 40 ülkeden 1200’i aşkın genç bilimadamının katıldığı proje yarışmasında aldığı Özel Ödül ile ülkemizin gurur kaynağı oldu. Türk takımı, “Bilgisayar Kulübü Ödülleri” kategorisindeki “En İyi Ekip Projesi” ödülüne robotların bilinmeyen veya engeller olan bir bölgede kendi başlarına yollarını bulabilmelerini sağlayan “Olasılıklı Yol Tasarlama” metoduyla oluşturduğu “Robot Hareketi Planlama Projesi” ile hak kazandı.

Türk ekibinin elde ettiği başarıdan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Intel Ülke Eğitim Müdürü Murat LeCompte, gençlere bilim ve teknolojiyi sevdirmenin ve onları projelerinde desteklemenin önemine dikkat çekti. Intel Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı’nda konuşan LeCompte, şöyle devam etti: “Intel, dünya çapında faaliyet gösterdiği ülkelerde ‘Innovation in Education’ başlığı altında yürüttüğü eğitime destek programları ile genç kuşaklara teknolojiyi tanıtmak ve sevdirmek için projeler üretiyor. Ayrıca kapsamlı eğitim programlarıyla da gelecek için daha bilgili ve donanımlı bireyler yetiştirme misyonunu devam ettiriyor. Genç Türk takımının aldığı ödül bizi son derece mutlu etti. Bilime verilen destek ve eğitime verilen önem artarsa, bu gibi ödüllerin ardının geleceğine ve ülkemizde de teknoloji geliştirme alanında büyük başarılara imza atılacağına inanıyorum.”

Intel; dünya çapında yürüttüğü “Intel Eğitimde Yenilik” programları ile, sosyal sorumluluk bilinciyle hizmet verdiği topluma yatırım yapan bir firma olarak Türkiye’de de bilgisayarın okullarda eğitime katkı sağlamasının önündeki engelleri kaldırmaya yönelik dünyanın en büyük eğitim kampanyalarından biri olan ‘Intel Gelecek için Eğitim’ projesini sürdürmektedir.

Türkiye’de yürütülen ‘Intel Gelecek için Eğitim’ projesi kapsamında Intel ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği, öğretmenlere özel olarak tasarlanan içerik ile uygulamalı bilgisayar destekli eğitim kursları veriliyor. Program kapsamında ayrıca öğretmenlerin bilgisayarları eğitimde daha etkin kullanabilmeleri için gerekli olan bilgilerle donatılması hedefleniyor.

Okuyucu Yorumları