Türk Telekom'dan kablosuz ev telefonu atağı

Türk Telekom, yeni kampanyası ile kablosuz telefon alana bedava dakikalar dağıtıyor. İşte o kampanya

Telefon al, bedava konuş

Türk Telekom, Siemens SHC ve Tekofaks Panasonic, kablosuz ev telefonlarında (DECT) yeni bir işbirliğini hayata geçirdi. İşbirliği kapsamında, 24 Eylül 2008'e kadar Panasonic ve Siemens markalarından belirlenen kablosuz telefon modellerinin birini alan müşterilere, şehir içi 500 dakika ücretsiz konuşma hediye edilecek.

Kampanyanın tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, "evde ev, işte iş telefonu kullanılır" sloganının çok çabuk kabul gördüğünü, geçen yıldan bu yana Türk Telekom'un bu konuda önemli çalışmalar yaptığını söyledi.

Demircan, hedeflerinin, müşteri memnuniyetini artırmak olduğunu ifade ederek, müşterilerinin sabit telefonlardan farklı beklentilerinin olduğunu anlattı.

Türkiye'de SMS uyumlu 100 bin telefon kullanıldığını, burada yüzde 25'lik büyüme potansiyeli bulunduğunu belirten Demircan, müşterilerin arayan numarayı görebilme, rehber gibi ilave özelliklerini de ev telefonlarından beklediklerini söyledi.

Demircan, Türk Telekom'un geçen yıl düzenlediği evlilik kampanyasında 100 binin üzerine çıktıklarını, Siemens SHC ve Tekofaks Panosonic ile hayata geçirdikleri kampanyayla da kablosuz ev telefonu kullanımını artırmayı amaçladıklarını kaydetti.

Stoklar sınırlı

Stoklar sınırlı

Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Demircan, kampanyanın bütün dağıtım kanallarından yapılacağını, stokların sınırlı olduğunu ancak oluşacak talebe göre iş birliği yaptıkları firmaların hazırlıklı olduğunu belirtti.

Demircan, dünyada ev telefonu kullanımının azaldığına dikkat çekerek, "Bu bir trend. Türkiye'deki ev telefonu kullanımı, bütün dünyadakine göre daha az azalıyor" dedi.

Türk Telekom'un 19 milyon abonesinden yaklaşık 1 milyonunun, bugüne kadar hayata geçirdikleri kampanyalardan yararlandığına işaret eden Demircan, hedeflerinin, bunu daha yukarıya çekebilmek olduğunu söyledi.

Demircan, Türk Telekom'un e-fatura uygulamasına 710 bin müşterinin dahil olduğunu ifade ederek, burada milyonun üzerine çıkmayı öngördüklerini kaydetti. Erem Demircan, Türk Telekom'un yeni kampanyasıyla yaklaşık 40 YTL'lik ücretsiz konuşma hediye edileceğini bildirdi.

Bedava dakikalar 24 Ekim'e kadar geçerli

Bedava dakikalar 24 Ekim'e kadar geçerli

Türk Telekom Satış Başkanı Aydın Çamlıbel de kampanya ile ağırlıklı olarak bireysel müşterileri hedeflediklerini belirterek, asıl amaçlarının marka imajını geliştirmek olduğunu vurguladı. Siemens Ev ve Ofis İletişimi Bölümü Genel Müdürü Demet Savaş ise amaçlarının kablosuz ev telefonu kullanımını yaygınlaştırmak, Avrupa'daki penetrasyon oranlarına ulaşmak olduğunu kaydetti.

Tekofaks Komünikasyon ve Tüketici Elektroniği Pazarlama A.Ş Genel Müdürü Serhat Tatlı da kablosuz ev telefonu alanında gidilecek çok yol olduğunu, geçen yıl Türk Telekom'la başlattıkları evlilik kampanyasının başarısını, bu kampanyayla sürdürmeyi amaçladıklarını söyledi.

Toplantıda verilen bilgiye göre, telefon kampanyasında sunulan bedava dakikalar 24 Ekim 2008 tarihine kadar geçerli olacak. Hediye dakikalar, satın alınan SMS özellikli kablosuz telefonların kutuları içerisindeki şifreli kartlarla müşterilere sunulacak.

AA

Okuyucu Yorumları