Türk Telekom'dan NeTTe Çocuk Var

Türk Telekom'dan çocukları internetteki sakıncalı içerikten koruyan bir hizmet geliyor...

NeTTe Çocuk Var

Çocuklarının güvenli internet kullanmasını isteyen aileler için Türk Telekom yeni bir hizmet sunuyor.

"NeTTe Çocuk Var" isimli hizmet, merkezi bir sistem. Aileler belirlenen kategorilerdeki içerikleri filtreleyebiliyor. Bu kategoriler okullardaki internet içeriğinin filtrelenmesinde de kullanılıyor. Bu sayede aynı seçenekleri hem okulda, hem evde kullanmak mümkün oluyor.

Merkezi sistemin avantajı, ailelerin ek bir yazılım kurmasına gerek kalmaması oluyor. Türk Telekom tarafından internet servis sağlayıcılara toptan olarak sunulan "NeTTe Çocuk Var", bu sayede kullanımda büyük bir kolaylık sağlıyor.

Bu hizmetten faydalanmak isteyen ailelerin internet servis sağlayıcıları ile temas kurmaları yeterli. Bu hizmet kısa süre zarfında hizmete açılıyor.

Peki "NeTTe Çocuk Var", çocukları ne tür içerikten koruyor? Pornografi, dolandırıcılık, uyuşturucu, alkol, kumar gibi sakıncalı ve şiddet içerikli ana kategorilerde tespit edilen siteler için filtreleme yapılıyor. Bu sayede çocukların zihinsel ve ruhsal gelişimi korunuyor.

Haberi devamında: Açıklamalar ve ayrıntılı bilgi için...

Hizmetin hedefi...

Hizmetin hedefi...

Türk Telekom Operasyon Başkanı Celalettin Dinçer hizmetin tanıtımına ilişkin düzenlenen basın toplantısında "Türk Telekom olarak Türkiye'ye karşı sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Daha önce okulların yanı sıra bazı kurumlara da sunulan bu hizmeti internet servis sağlayıcılara toptan sunarak bireysel kullanıcıların da kullanımına açtık. Çocuklarımızın interneti daha güvenli kullanmaları hedefiyle önümüzdeki dönemlerde de yatırımlarımızı aynı kararlılıkla sürdüreceğiz" diye konuştu.

Konu hakkında bilgi veren Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan ise, "Türk Telekom olarak, müşteri odaklı yaklaşımımız ile müşterilerin farklı ihtiyaç, beklenti ve kullanım alışkanlıklarını belirliyor ve bu doğrultuda ürün ve hizmetler geliştirmeye devam ediyoruz. Amacımız internetin etkin ve faydalı kullanımı ile toplumda bilgiye erişimin olanaklarını artırmak" dedi.

Türk Telekom'un yeni hizmeti 'NeTTe Çocuk Var' hakkında ayrıntılı bilgi, 444 1 444 numaralı Müşteri Hizmetleri'nden, ofislerden, bayilerden ve www.turktelekom.com.tr adresinden alınabilir.