Türk Telekom'dan sabit ücret "müjde"si!

Türk Telekom, telefon konuşması yapmayıp her ay sabit ücret ödeyenlere "çözüm" üretti...

Sabit ücrete komik çözüm!

Cem Yılmaz'ın "Jembey" karakteri ile reklam kampanyası yürütülen ve 15 Temmuz'da lansmanı yapılan "Konuşturan Yaz Kampanyası" bütün abone gruplarını ilgilendirirken, bundan en büyük "faydayı" konuşma yapmamasına rağmen her ay sabit ücret ödemek zorunda kalanlar görecek. En düşük sabit ücreti ödeyen abone bile Ağustos ve Eylül aylarının herbiri için 100'er dakikalık bedava konuşma elde edebilecek. Kampanyadan faydalanmak isteyenlerin 31 Ağustos tarihine kadar başvuru yapması gerekiyor.

Radikal'in haberine göre, TT'nin yeni kampanyasına katılanlar Ağustos ve Eylül aylarında, Mayıs ayı faturalarının her 10 YTL'si için 100 dakika bedava şehir içi görüşme kazanabilecek. Örneğin, Mayıs ayı faturası 11 YTL olan bir TT müşterisi, Ağustos ve Eylül ayları için Mayıs ayındaki tutarı kadar görüşme yapmayı garanti ederse, Ağustos ve Eylül ayları için her ay 200 dakika şehir içi konuşma kazanacak. Mayıs ayı faturası 36 YTL olan bir abone ise 400 dakika görüşme hakkı kazanacak.

Konuşmayan nasıl kazanacak?

Konuşmayan nasıl kazanacak?

Kampanya faturalar üzerinden uygulanacağı için, telefon görüşmesi yapmayan abonelere de fayda sağlayacak. Örneğin, HesaplıHatt abonesi olan ve her ay KDV dahil, Özel İletişim Vergisi (ÖİV) hariç olmak üzere 8.28 YTL sabit ücret ödeyen abonelerin faturalarına bu rakam yüzde 15'lik ÖİV de dahil edilince 9.52 YTL'lik bir fatura yansıyor. TT yetkilileri, Mayıs ayında bu şekilde fatura ödeyen abonelerin fatura tutarlarının 10 YTL olmamasına rağmen bu kampanyadan yararlanabileceğini ve faturadaki tutarın TT tarafından yuvarlak hesap ele alınacağını kaydettiler. TT yetkilileri, 10 YTL'nin altındaki Mayıs ayı faturalarına sahip abonelerin kampanyaya başvurması durumunda Ağustos ve Eylül aylarının her biri için 100 dakika yani 1 saat 40 dakika bedava şehir içi görüşme hakkı kazanabileceği örneğini verdiler. Fatura tutarı 10 YTL'yi geçen aboneler ise 200'er dakika kazanacak.

Kampanyadan faydalanmak isteyenler 444 1 444 nolu TT Müşteri Hizmetleri numarasından başvurabilecek.

Peki ama biz ne anladık bu işten!

Peki ama biz ne anladık bu işten!

Türk Telekom'un ADSL kullanıcılarını en çok kızdıran uygulaması, hiç kuşkusuz telefon görüşmesi için kullanılmayan, sadece ADSL bağlantısına sahip olmak amacıyla bağlanan telefon hatları için her ay sabit ücret ödeme zorunluluğu. TT yeni bir kampanya yapmış ve ücretsiz konuşma süresi veriyor; buraya kadar her şey güzel. Ama işin içine sabit ücretin sokulması biraz komik.

Zaten telefon hattını konuşmak için kullanmayan birine 100 dakika ya da 1.000 dakika konuşma süresi armağan etmenin neresi mantıklı, brinin bunu açıklaması gerekiyor. Türk Telekom ADSL kullanıcılarından sabit ücret almaktan vazgeçmediği sürece tepkiler devam edecek, bu tür kampanyalar da Internet kullanıcılarının gözünde pek bir şey ifade etmemeye devam edecek...

Okuyucu Yorumları