Türk Telekom en yeni teknolojilere hazır

Türk Telekom'un fiber altyapısı ileri nesil mobil teknolojisinin can damarı olmaya devam edecek.

Türk Telekom 5G'ye hazır

Türk Telekom Grubu, 81 ile yayılan güçlü fiber altyapısı ile tüm yeni nesil iletişim hizmetlerini en hızlı ve kaliteli şekilde Türkiye'ye sunmaya hazırlanıyor. Sadece bugünün değil, önümüzdeki on yılların teknolojik gelişmelerine uyum sağlama kapasitesine sahip olan Türk Telekom Grubu iletişim ve teknoloji altyapısı, Türkiye'de 4G ve 5G gibi her türlü yeni nesil mobil hizmetin bel kemiğini oluşturuyor. 40 bin kilometresi yurtdışında olmak üzere, 230 bin kilometreden fazla fiber hatla Türkiye'yi fiberle birbirine bağlayan güçlü alt yapı, yeni nesil mobil teknolojilerinin de temelini oluşturuyor.

3G servislerinin Türkiye'de Türk Telekom altyapısı sayesinde hizmet verdiğini; 4G, 5G gibi her türlü yeni nesil mobil hizmetin ancak güçlü fiber altyapılar üzerinde hayata geçebileceğini ifade eden Türk Telekom Grubu CEO'su Rami Aslan, "Dünyada veri kullanımı ve buna bağlı olarak veri iletim altyapılarına olan ihtiyaç inanılmaz bir hızla artıyor. Bu gelişim elbette ki mobil iletişimin yaygınlığı ve yeni teknolojilere uyum sağlama konusunda dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olan Türkiye'ye de yansıyor. Türk Telekom Grubu olarak iletişim ve teknoloji altyapımız sadece bugünün değil, önümüzdeki on yılların teknolojik gelişmelerine uyum sağlayacak hız ve kapasiteye sahip.

Fiber hızda Guinness Dünya Rekoru sahibi

Bu kapsamda başarımızı bir tek çift fiber kablo bağlantısı üzerinden saniyede 8 Terabit veri aktarımı sağlayarak gerçekleştirdiğimiz bir erişim rekoru ile de tescilledik; bu başarı Guinness tarafından tescil edildi. "Guinness Dünya Rekoru" başarısı, fiber optik iletişiminde süregelen liderliğimizin bir göstergesidir.

Kuruldukları günden beri Türkiye'deki tüm operatörlerin 3G'de dâhil olmak üzere trafiğini taşıyan ve destekleyen en son teknolojiye sahip altyapımız, yıllar boyunca yaptığımız yatırımların sonucunda mevcut kapasitesiyle 4G ve potansiyel gelecek yeni mobil teknolojilerin getireceği iletişim trafiğini de rahatlıkla taşıyabilecek esneklikte. Mevcutta tüm operatörlerin oluşturduğu veri trafiği ve yükü kapasitemizin ancak 10'da birine ulaşıyor.

Bugün, 40 bin kilometresi yurtdışında olmak üzere, 230 bin kilometrenin üzerindeki fiber hatta sahibiz; Türkiye'de her 10 haneden 1'i fiber hizmetimizden yararlanıyor. Bu oran Almanya, İspanya, Fransa ve İtalya ortalamasını bile geride bırakıyor" dedi.

Okuyucu Yorumları