Türk Telekom hakkında sert açıklama!

Telekomcular Derneği, Türk Telekom'un yaptığı satışlar hakkında çok sert açıklamalarda bulundu!

Türk Telekom'a sert yumruk

Telekomcular Derneği, Türk Telekom'un gayrimenkul satışları ile ilgili yaptığı açıklamada oldukça sert iddialarda bulundu. Satışlara bir süre ara veren Türk Telekom'un gayrimenkul satışlarına yeniden başladığını, ancak bu satışlarda kendi ismini kullanmaktan çekindiğini savunan Telekomcular Derneği, Türk Telekom'a şu soruyu soruyor: "Türk Telekom özelleştirmesi varlık satışı değilse, varlıkları nasıl satılır?" Telekomcular Derneğinin yaptığı açıklamanın tamamını hiç dokunmadan, olduğu gibi sizlerle paylaşıyoruz.

"Telekomcular Derneği olarak sitemizde, Türk Telekom'un gayrimenkul satışlarını konu alan onlarca haber yaptık.

Hazırladığımız raporlarda, yaptığımız basın açıklamalarında, bu satışların görev sözleşmesine aykırı olduğunu belirttik. Gücümüzün yettiği ölçüde medyaya ve ulaştığımız milletvekilleri aracılığı ile TBMM gündemine taşınmasını sağladık.

Türk Telekom gayrimenkul satışlarına bir süre ara verdi. Ama bir süre önce satışlar yeniden başladı.Türk Telekom'un; Niğde, Edirne, Bilecik, Tokat, Muş, Ardahan, Konya, Muğla, Çanakkale, İstanbul, Düzce, Kayseri ve Antalya'da bulunan 15 gayrimenkulü satışa çıkardığını öğrendik.

Bu satışlarla ilgili gazetelerde sayfa sayfa ilanlar yayınlandı. Hepsinin başlığı aynı idi: SAHİBİNDEN SATILIK... Bu gayrimenkuller Haziran ayında satışa çıkarıldı. Satıldı mı satılmadı mı öğrenemedik.Bu 15 gayrimenkulün dışında da Temmuz ayında satışa çıkarılan gayrimenkuller olduğunu bizi arayan arkadaşlar ilettiler. Daha önce satışa çıkarılıp, daha sonra satışı iptal edilen Trabzon'un en güzide yerindeki Eğitim Merkezi de Temmuz ayında satışa çıkarılan gayrimenkuller arasında..."

Telekomcular Derneği'nin açıklamasının devamı, ikinci sayfamızda...

"Yüreğimiz bir kez daha cız etti..."

"Pek çoğumuzun, orada anıları var... Bazılarımız, orada dersler aldı... Şebeke, santral, muhasebe, insan kaynakları, pazarlama, müşteri ilişkileri vb.. . konularında dersler aldık... Bazılarımız dersler verdi... Seminerlerde konuşmacı oldu... Dostluğumuzu, arkadaşlığımızı geliştirdiğimiz mekânlardan birisiydi, Trabzon Eğitim tesisleri... Trabzon'dan bir arkadaşımız Trabzon Türk Telekom Bölge Müdürlüğüne ait "Eğitim Tesisler"inin satıldığı haberini ve satılık ilanına ilişkin afişlerin fotoğraflarını bize iletti... Verilen telefonu aradık satıştan bilgi almak için.

Telefondaki kişi bize özetle şöyle dedi: "14 398.81 m2 açık alan arazi üzerinde 4 adet lojman, 3 adet motel binası ile 1 adet eğitim bloğundan oluşan 14 454 m2 kapalı alana sahip tesis 18 Temmuz 2010 günü saat 14.00 de kapalı teklif ve açık artırma yöntemi ile ihaleyle satılacaktır, İlgilenenlerin yukarıdaki tarihe kadar teklif verebilirler, Görmek isteyen alıcılara tesisi gezdiriyoruz"

Yüreğimiz bir kez daha cız etti... Sanki 2005-2006 yılındaki duygularımızı yeniden yaşadık... Fotoğrafta yer alan telefonları siz de arayabilir, satış şartlarını kendi kulağınızla duyabilirsiniz.. Türk Telekom'un her gayrimenkul ilanında (İster gazete ilanı, ister bilboard, ister afiş) ortak bir nokta var: "SAHİBİNDEN SATILIK......."

Niye Türk Telekom'dan satılık diyemiyorsunuz? Utanıyor musunuz? Yasaları mı çiğniyorsunuz? Türk Telekom'un ne kadar ucuza satıldığı kamuoyunda anlaşılır diye mi çekiniyorsunuz? Mahkeme kararlarıyla , Siyasilerin açıklamalarıyla, hatta Türk Telekom Yöneticilerinin (Harriri, Paul Doany, Tivnikli) beyanlarıyla sabittir ki "Türk Telekom'un satışı, bir varlık satışı değil, görev sözleşmesidir. 15 yılsonunda alıcı Oger Telecom, Türk Telekom ait altyapıyı varlıkları ile Türk devletine devredecektir."

Türk Telekom özelleştirmesi varlık satışı değilse, varlıkları nasıl satılır? Defalarca sorduğumuz soruya cevap verecek çıkar mı?

Sanmıyoruz... Sizin, "ama Türkiye bir hukuk devleti" dediğinizi duyar gibi oluyoruz. Ne olur, fısıldamayın... Haykırın..."

Okuyucu Yorumları