Türk Telekom’un 472.500 portluk DSL ihalesini Alca

Genişband çözümlerinde dünya lideri olan Alcatel, Türk Telekom’un 472.500 portluk Sayısal Abone Hat (DSL) ihalesini kazandı.

Türk Telekom’un 472.500 portluk DSL ihalesini Alca

Alcatel’in bu ihale kapsamında sağlayacağı DSL teçhizatı sayesinde Türkiye’deki genişband servislerinin gelişimi hızlandırılacak ve Türk Telekom ülke genelindeki servis alanını genişletme olanağına sahip olacak. Projenin 2006 yılında tamamlanması bekleniyor.

Alcatel ile Türk Telekom’un imzalayacağı sözleşmeyi takiben Alcatel'in Türk Telekom'a sağlayacağı DSL çözümleri ile Türk Telekom genişband hizmetlerinde daha güçlenerek şebeke kapasitesini artırabilecek ve giderek artan yüksek hızda Internet erişim servislerini karşılayabilecek.

Kontrat kapsamında teslim edilecek olan sistemde Alcatel 730x Extreme Density Advanced Services Access Manager (ASAM) adlı Alcatel'in dünyada en yaygın olarak kurulumunu yaptığı genişband erişim platformu kullanılacak. Bu sistem, üst seviyede ölçeklenebilir, çoklu teknoloji tabanlı Alcatel 5523 AWS EMS (Element Management System) sistemi tarafından yönetiliyor. Alcatel geçmiş senelerde, Türk Telekom'a toplam 2 Milyon DSL portu teslim etmişti. Bunun yanı sıra, Türk Telekom'un ana IP/MPLS şebekesini kurmuş ve ATM altyapılı şebekesinin büyük bir kısmını sağlamıştı.

Okuyucu Yorumları