Türk yazılım sektörüne destek geldi!

Microsoft yazılımcı girişimcilere çok önemli katkılar sağlayan BizSpark programını hayata geçirdi.

Microsoft'tan büyük destek

Yazılım geliştiren girişimcilere Microsoft teknolojileri ile yazılım geliştirme, dünyadaki yazılım ve iş kaynaklarına ulaşma olanağı veren program, 3 Aralık 2008'de gerçekleştirilen 'Microsoft Yazılım Geliştiriciler Zirvesi' kapsamında düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.

Türkiye'de yerel yazılım ekonomisinin güçlenmesi ve bu alanda girişimcilerin desteklenmesi için çalışmalarını sürdüren Microsoft, BizSpark programı ile yazılım sektöründe yeni bir sayfa açıyor. Microsoft'un yenilikçi girişimleri destekleyen BizSpark Programı "Microsoft Yazılım Geliştiricileri Zirvesi"nde düzenlenen basın toplantısı ile ayrıntılı bir şekilde tanıtıldı.
Microsoft BizSpark Programı'na dahil olan girişimciler, Microsoft yazılım araçları ve sunucu ürünlerinin lisanslarına kolay, hızlı ve ücretsiz erişme imkanı bulurken Microsoft teknolojileriyle yepyeni çözümler geliştiren, dünyanın dört bir köşesindeki diğer girişimcilerle büyük bir topluluk ağı oluşturuyor ve bu sinerjiden doğan iş fırsatlarından yararlanabiliyor.

Yerel yazılım ekonomisine tam destek sözü

Yerel yazılım ekonomisine tam destek sözü
Microsoft Türkiye'nin patronu Çağlayan Arkan'dan yerel yazılım ekonomisine tam destek sözü

"Ülkemizde yazılım ekonomisini desteklemeye devam edeceğiz"

3 Aralık 2008'de Maslak Sheraton Otel'de düzenlenen Microsoft Yazılım Geliştiricileri Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan şunları söyledi:

"Yazılım, en az yatırımla en fazla değerin sağlandığı bir sektördür. Halen hizmetlerle birlikte ülkemiz bilişim sektörünün yaklaşık yüzde 30'unu oluşturan yazılımın sektörümüzdeki ağırlığını artırmamız gerekiyor.

Microsoft Türkiye olarak Türk yazılım sektörüne verdiğimiz desteğe ve Türkiye'nin bu alanda ihracatçı konuma gelmesi için gerçekleştirdiğimiz çalışmalara bir yenisini daha ekliyoruz. Microsoft BizSpark programı ile girişimcilere çok güçlü araçlar sunuyoruz. Girişimci niteliklere sahip yazılım geliştiricilerimiz, Microsoft'un yarattığı yenilikçi teknolojilere bu program sayesinde ücretsiz olarak ulaşıyorlar. Ayrıca küresel düzeyde gelişmeleri takip etmek ve iş bağlantıları kurmak için çok önemli fırsatlar elde ediyorlar.

Ülkemizin ve sektörümüzün gelişimi için hayati öneme sahip olduğunu düşündüğümüz yazılım ekonomisini desteklemeye devam edeceğiz."

Program nasıl işliyor?

Türkiye'nin yazılım potansiyelini hayata geçirerek bu alanda dünyada rekabet edebilmesini hedefleyen Microsoft, üniversitelerden bağımsız yazılım şirketlerine kadar birçok katmanı bir araya getiren çözümleri hayata geçiriyor.

BizSpark programı, çeşitli Microsoft ürünleri için üretim lisansı ve teknik destek sağlayarak yeni şirketlere yardımcı olmayı hedeflerken, programa dahil olan girişimciler yazılım lisanslarını ilk üç yıl boyunca ücretsiz kullanabiliyorlar. Program ayrıca girişimcilerin dünyaya açılması için de çeşitli araçlar sunuyor. Yazılım ve uygulama geliştirenler, çok geniş bilgi kaynaklarına erişim sağlayan, Microsoft uzmanları ve diğer girişimcilerle buluşmalarını sağlayan BizSpark Ağı'ndan istedikleri an yardım alabiliyor. Bu ağdaki uzmanlar sayesinde karşılarına çıkan yazılım sorunlarını hızlı ve etkin yöntemlerle çözebiliyorlar.

BizSpark, büyük bir platformun çatısı altında Microsoft teknolojileriyle yeni iş modelleri geliştiren girişimcilerin küresel iş topluluklarında kendi alanlarıyla ilgilenen diğer yatırımcılarla tanışmasını sağlıyor. Yenilikçi girişim sahipleri bu platform sayesinde teknik konularda ve iş süreçlerinde karşılarına çıkan sorunları daha kolay aşabiliyorlar.

Üniversite öğrencilerine profesyonellerin kullandıkları yazılım geliştirme ve tasarım araçlarına erişme olanağı sunan Microsoft DreamSpark programı ile de Microsoft'un yenilikçi teknolojileri ve gelişmiş yazılımları gençlerin kendilerini iş hayatına hazırlamalarına ve yeni projeler geliştirmelerine katkıda bulunuyor.

Not: Firma basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları