Türk yazılım şirketinin büyük başarısı

Kriz onları vurmadı. Hangi yazılım şirketi krize rağmen sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ediyor?

Yazılımda iyi haberler var...

Geçen yıl Ericsson tarafından satın alınan Türk bilişim şirketi Bizitek, 2010 yılında %65 büyümeyi hedefliyor.

2009 yılında dünyanın lider telekom teknolojileri sağlayıcısı Ericsson tarafından satın alınan Türk yazılım şirketi Bizitek dünya çapında elde ettiği başarıları bir basın toplantısı ile tanıttı. Ericsson ile birleşmelerinin ardından hedeflerini büyüttüklerini belirten Bizitek Genel Müdürü Murat Şahinoğlu, Haziran 2010 itibari ile cirolarında %60 oranında bir artış gerçekleştirdiklerini söyledi. Birçok şirketin küçüldüğü ve kapandığı kriz döneminde, böyle bir sonuç yakalamanın büyük bir başarı olduğuna dikkat çeken Murat Şahinoğlu, Bizitek'in 2010 yıl sonu hedefinin %65'in üzerinde bir büyümeyi yakalamak olduğunu sözlerine ekledi.
Ericsson'a katılmalarının ardından istihdam konusunda da ciddi bir atılım yaptıklarına da değinen Bizitek Genel Müdürü Murat Şahinoğlu, büyüme stratejilerinin bir parçası olarak birleşme sonrasında 45'i tam zamanlı, 30'u yarı zamanlı olmak üzere, toplam 75 kişilik istihdam yarattıklarını söyledi. Şahinoğlu, yıl sonuna kadar 20 yeni çalışanın daha Bizitek'e katılacağını öngördüklerini belirtti.

Türk şirketinin dünya çapındaki başarısı

Türk şirketinin dünya çapındaki başarısı

Bizitek'in, satın alma sonrasında Ericsson'un yer aldığı birçok global projede anahtar roller üstlenmekte olduğunu söyleyen Murat Şahinoğlu, Bizitek'in elde ettiği başarılarla ilgili olarak şunları söyledi: "Bizitek, CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi), Order Management (Sipariş Yönetimi) ve Middleware Applications (Orta Katman Uygulamaları) alanındaki yetkinliklerini Ericsson'un dünya çapındaki birçok projesinde kullanmaya ve telekom dünyasının ihtiyaç duymakta olduğu müşteri odaklı operasyon yapılarına yönelik çözüm oluşturulmasına katkıda bulunmaya başladı."
Bizitek'in elde ettiği bu büyük başarıda, birleşme ardından Ericsson'un Orta Doğu pazarında yürüttüğü projelere dahil olmasının yanı sıra, Kuzey ve Güney Amerika'nın önde gelen telekom operatörleri için gerçekleştirdiği çalışmaların da önemli bir katkısı bulunuyor. Ericsson'un Orta Doğu bölgesindeki CRM, Order Management ve Middleware uygulamaları ile ilgili tüm sistem entegrasyon projelerinin Bizitek merkezli bir şekilde yürütülmesinin kararlaştırıldığını söyleyen Murat Şahinoğlu, "Bu gelişme önümüzdeki dönemde Bizitek'in insan kaynaklarını hem yetkinlik hem de sayıca ciddi bir şekilde artırarak Türkiye'den Orta Doğu bölgesine bilgi teknolojileri ihracatını önemli ölçüde destekleyecektir," dedi.

Bölgesel liderliğe giden yol

Bölgesel liderliğe giden yol
Ericsson Türkiye Genel Müdürü Özgür Tohumcu

Basın toplantısında, telekom sektörüne yönelik gelecek dönem öngörülerini paylaşan Ericsson Türkiye Genel Müdürü Özgür Tohumcu ise, sektörün ihtiyaç duyduğu müşteri odaklı operasyonlara yönelik iş uygulama pazarının özellikle gelişmekte olan Orta Doğu, Latin Amerika ve Asya Pasifik bölgelerinde büyüyeceğine dikkat çekti. Tohumcu, Ericsson'un Bizitek'i konumlandırdığı BAE, Mısır, İsrail ve diğer bölge ülkelerindeki projelerinin bundan sonraki dönemde artarak devam edeceğini ve Türkiye Ericsson-Bizitek'in bölgesel bir sistem entegratörü merkezi haline geleceğine inandıklarını söyledi. Tohumcu sözlerine şöyle devam etti: "Bundan sonraki dönemde Bizitek, Ericsson'un ilgili alanlarındaki strateji geliştirme faaliyetlerine katkısını sürdürürken, iş hacmini ve yetkinliklerini de artıracak ve bu çerçevede de Türkiye BT pazarını direkt ve iş ortakları aracılığı ile büyütecektir."

Ericsson ve Bizitek'in ilerleyen dönemde müşteri odaklı operasyonların parçası olarak, özellikle iş danışmanlığı ve bilgi teknolojileri yetkinliklerini birlikte pazara sunma yolundaki çalışmalarını hızlandıracağını söyleyen Özgür Tohumcu, Bizitek'in bölgesel sistem entegratörü kimliğine uygun olarak, iş ortaklıkları çerçevesinde üçüncü parti yazılım projelerindeki ağırlığını artıracağını söyledi.