Türkçe Alan Adları Kullanımda

Superonline, Türkçe karakterli alan adı hizmetini de Türkiye’de doğrudan veren ilk şirket olacak.

Türkçe Alan Adları Kullanımda

Geçtiğimiz sene, ABD’nin İnternet alan adı konusundaki en önemli kurumlarından olan ve bu ülkede alan adları ile ilgili serbest rekabete geçildikten sonra kurulan ilk şirket olan Register.com ile bir anlaşma imzalayan Superonline, Türkçe karakterli alan adı hizmetini de Türkiye’de doğrudan veren ilk şirket olacak.

Superonline ve Register.com işbirliği ile tüm dünyada yeni bir uygulama olan “Türkçe karakterler” içeren alan adları da alınabilecek. Alan adlarından sorumlu uluslararası örgüt ICANN’in yerel alan adları kayıtlarına başlamasıyla İnternet kullanıcıları için alan adı seçenekleri zenginleşti. Şubat ayında Register.com’un, içinde Türkiye’nin de bulunduğu 70 Avrupa ve Asya ülkesinin yerel dillerindeki karakterlerle Alan adı hizmeti vermeye başlaması ile Register.com’un hizmetlerini Türkiye’deki İnternet kullanıcılarına taşıyan ilk ISS olarak Superonline da Türkçe alan adı satışına başladı.

İnternet üzerinde tüm dünyada henüz test aşamasında olan uluslararası karakterler taşıyan alan adları İnternet’te barındırılmaya başlanmadı. E-posta servislerine şu anda açık olmamakla birlikte tam olarak ne zaman kullanıma açılacakları da uluslararası karakter kullanımını mümkün kılacak teknolojilerin tamamlanmasına bağlı olmaktadır. Ancak henüz kullanılamıyor olmasına rağmen yerel dillerin karakterlerine sahip alan adları bütün dünyada gerek bireysel gerekse kurumsal kullanıcılar tarafından büyük ilgi görmektedir.

Türkçe alan adı almak için Superonline web sayfasını ziyaret etmek yeterli. Kullanıcılar, Türkçe alan adlarını, yıllık sadece 25.000.000 TL + KDV ödeyerek .com, .net ve .org uzantılı olarak alabilecekler. Superonline Genel Müdürü Savaş Ünsal konu ile ilgili; “ Internet’te kendi dil ve karakterlerini kullanmak isteyen, özellikle şirketler olmak üzere pekçok kullanıcı var. Türkiye’deki İnternet kullanıcıları da Türkçe karakterleri İnternet’te rahatlıkla kullanmak istiyor. Türkiye’deki İnternet kullanıcılarımıza bu hizmeti getirmiş olmaktan çok mutluyuz. Biz de İnternet’te Türkçe karakterlerin kullanımını destekleyen teknolojilerin gelişmesini büyük sabırsızlıkla bekliyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de dünyada İnternet kullanımı ile ilgili eğilimleri takip ederek tüm dünyayla eşzamanlı olarak Türk İnternet kullanıcılarının kullanımına sunacağız” dedi.

Okuyucu Yorumları