Türkçe İnternet Adresi dönemi başlıyor

Güney Kore merkezli Netpia'nın Türkiye'ye getirdiği Türkçe İnternet Adresi (TİA) [Adres: netpia] sisteminde teknik hazırlık çalışmaları tamamlanarak deneme aşamasına geçildi.

Türkçe İnternet Adresi dönemi başlıyor

TİA, web adreslerinde hiçbir ön ve son eke gerek bırakmıyor, adreslerde doğrudan gerçek isimler kullanılabiliyor.

Yeni nesil İnternet adreslerinin öncüsü Netpia, Türkçe İnternet Adresi sisteminin deneme çalışmalarını başlattı. Çalışmalar tamamlandığında gerçek ve tüzel kişiler, herhangi bir ön (www) ya da son (com, org, net, vb) eke gerek kalmadan, Türkçe karakterleri (ğ, ı, ü, ş, ö, ç) ve boşluğu da kapsayacak şekilde Türkçe İnternet Adresi [Adres: İstanbul Defterdarlığı] alabilecekler.

Aynı şekilde, e-posta adreslerinde de Türkçe gerçek isimler [To: Nilgün Öztürk@şirket ismi] kullanılabilecek.

Deneme çalışmaları katılımcıları birçok web sitesine doğrudan Türkçe İnternet Adreslerini kullanarak, yalnızca gerçek isimleriyle ulaşabilecekler. Ek olarak katılımcılar arzu ettikleri Türkçe İnternet Adreslerini geçici bir süre için ücretsiz edinebilecekler. Türkçe İnternet Adresi almak için http://www.netpia.com.tr web sitesini ziyaret ederek kayıt yaptırmak yeterli oluyor. İnternet Servis Sağlayıcı ve diğer üçüncü partiler de İsim Sunucu yazılım ve yönergelerine aynı web sitesinden ulaşabiliyor.

Teknik altyapı çalışmalarının hedeflediklerinden hızlı gerçekleşmekte olduğunu ifade eden Netpia Türkiye Genel Müdürü A. Koray Kocagöncü konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Çalışmalarımızı kararlılıkla, sistemli bir şekilde sürdürüyoruz. Bu sayede kendilerinden daha sonra yola koyulduğumuz birçok ülkenin de önüne geçmiş durumdayız. Son olarak dar kapsamlı deneme çalışmalarına start verdik. Birkaç ay içerisinde deneme çalışmalarımızı tamamlayarak, İnternet adreslerinde Türkçe dönemini başlatacağız."

Okuyucu Yorumları