Turkcell, Alışveriş Deneyimini Geleceğe Taşıyor

Turkcell yeni mağazalarıyla alışveriş deneyimini geleceğe taşıyor.

Turkcell'den yeni bir alışveriş deneyimi

Turkcell, perakende sektörünün kurallarını yeniden yazacak bir dönüşüm süreci başlattı. Tüm perakende süreçlerini dijital hale getirerek uçtan uca bir dönüşüm başlatan Turkcell, müşterilerine eşsiz bir alışveriş deneyimi sunacak. Bu dönüşümün ilk adımı olarak mağaza otomasyon altyapısı tamamen dijital hale getirilecek. Bu sayede mağazalar tek bir merkezden yönetilip en yüksek hizmet standardı sunularak, müşterilerin istedikleri ürünlere daha hızlı erişmeleri sağlanacak.

Turkcell'den geleceğin dijital mağazaları

Turkcell'in yeni perakende dönüşümünün en önemli parçası olan mevcut mağazaları da iki yeni konseptle Turkcell Plus ve Turkcell olarak yeniden tasarlandı. Bunlardan biri, daha geniş alanlar ve sınırsız deneyim olanakları sunulan ve 'Gelecek Burada' mottosuyla müşterilerin son teknolojilere ulaşabildiği mağazalar olacak. Diğer bir konseptte ise, 'Mahallemdeki Turkcell' mottosuyla tüm müşterilerin kolaylıkla erişebileceği ve Turkcell kalitesinde hizmet alabileceği mağazalar yer alacak. Proje kapsamında tüm mağazaların içi de yenilenerek baştan aşağı dijital hale getirilecek. Mağazaların camlarında bulunan kağıt bilgilendirme posterleri kaldırılarak vitrinlere dijital ekranlar yerleştirilecek. Yine mağazaların içinde bulunan broşür, bilgilendirme materyalleri de yerini dijital tarife ekranlarına bırakacak.

'Akıllı Destek' yeni Turkcell mağazalarında

Yeni mağazalarda müşterilerin rahat etmeleri için tüm ayrıntılar düşünüldü. Ücretsiz internet bağlantısının sunulacağı mağazalarda müşteriler, Turkcell'in portföyünde bulunan cihazları canlı olarak deneyimleyebilecek. Mağazalardaki en önemli yeniliklerden birisi de müşterilerin bulamadıkları ürünü mağazadan çıkmadan online mağaza ekranından sipariş verebilmesi olacak. 'Akıllı Destek' bölümü kullanıcıların en büyük beklentisi olan satış sonrası destek konusunda hizmet verecek. Mağaza içinde bulunan "destek hattı" sayesinde yabancı müşteriler Arapça, Rusça ve İngilizce dillerinde anında canlı destek alırken işitme engelli müşteriler de işaret diliyle görüntülü hizmet alabilecek.

Türkiye'nin her yerinde en iyi hizmet Turkcell'de

Turkcell'in yeni perakende dönüşümü hakkında bilgiler veren Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, "Türkiye'nin Turkcell'i olarak müşterilerimize olan sorumluluğumuzun her zaman farkındayız. Müşterimize daha iyi ve kaliteli hizmet sunmak için her gün kendimizi yeniliyoruz. Şu an 73 mağazamızda başlattığımız yeni perakende dönüşümü projemizin de tek amacı Türk halkına layık olduğu en iyi hizmeti mağazalarımızda eksiksiz olarak sunmak. Bu amaçla tüm Türkiye'ye yayılmış mağazalarımızda büyük bir çalışma başlattık. Kurmaya başladığımız uçtan uca dijital altyapı, yalın tedarik zinciri ve mağazalarımızın tam kontrollü yönetimi sayesinde Turkcell'e gönül veren müşterilerimiz gittikleri her mağazada kendilerine yakışır bir hizmet alacak. Artık batıda doğuda kuzeyde güneyde her nerede olursa olsun tüm mağazalarımızın hizmet standardı aynı olacak. Müşterilerimiz mağazalarımızdan çıktıklarında unutamayacakları bir dijital yolculuk yaşayacaklar." diye konuştu.

Mağazaların dekorasyonlarını ve iç yaşam alanlarını baştan aşağı değiştirdiklerini sözlerine ekleyen Erkan şöyle devam etti: "Sade bir tasarımla müşterimizin ürünlerimizi ve dijital servislerimizi deneyimlemesini sağlıyoruz. Mağazalarımızda artık alışılagelen cep telefonu, tablet gibi ürünler değil yeni nesil drone, ev içi eğlence sistemleri, giyilebilir teknolojik ürünler de satıyoruz. Ödeme ve destek işlemlerinin yapılacağı hizmet alanlarıyla, yeni teknolojilerinin deneyimlendiği keşif alanlarını birbirinden ayırıyoruz. Sadece dekorasyonumuzu değiştirmiyoruz. Perakendeciliğe yeni bir bakış açısı getiriyoruz."

Mahallenizin Turkcell'i geliyor

Turkcell mağazalarından kâğıdı tümüyle kaldıracaklarının altını çizen Murat Erkan,

"Deneyimle hizmeti birleştireceğimiz yeni mağazalarımızdan kâğıdı tümüyle kaldırıyoruz. Tüm müşterilerimiz işlemlerini tabletlerden yapacak, imzayı dahi dijital olarak atacak. Tüm bu dönüşümle birlikte müşterimizin yaşamlarını hem mağazada hem de dijital hayatlarında kolaylaştıracağız. Turkcell mağazalarımız müşterilerimizin oturdukları mahallelerinde hemen yanlarında olacak. Tüm işlemlerini her an kolayca yapacaklar."

İlk etapta 73 mağazayla başlayan dönüşüm projesi 2017 yılı sonunda tüm Türkiye'de tamamlanacak. Toplam maliyeti 540 milyon TL olacak proje, tamamlandığında, Türkiye genelinde bulunan yaklaşık 1.780 Turkcell mağazasında dönüşüm gerçekleşmiş olacak.

Okuyucu Yorumları