Turkcell'cilere kötü haber!

Eğer siz de Turkcell abonesiyseniz, şimdiye dek bedava olan bu hizmet için para ödemeye hazırlanın!

Turkcell'cilere kötü haber!

Telefonunuz kapsama alanı dışındayken ya da kapalıyken sizi biri ararsa, operatörler arayanı, telefon açıldığı zaman size kısa mesaj yoluyla bildiriyor. Bu hizmetin adı operatörden operatöre değişse de, mantık hepsinde aynı.

Bugüne dek Turkcell (KimaramışCELL) ve Vodafone (Arayanı Bil), hizmeti abonelerine ücretsiz olarak sunuyordu. Avea ise, Arayanabil ve Şimdi Ara isimli servisleri için kullanıcılardan 0,79 TL ücret talep ediyordu. Ama artık Turkcell aboneleri de, kendilerini arayanları öğrenmek için aylık 0,49 TL ücret ödemek zorunda.

20 Mayıs itibarı ile başlayacak olan ücret uygulaması, şu anda gönderilen KimaramışCELL mesajlarının altına düşülen küçük bir notla abonelere duyuruluyor. Bu tarihten sonra, ücretini ödeyerek bu mesajları almaya devam etmek isteyen Turkcell abonelerinin, EVET yazıp 7080'e kısa mesaj göndermeleri gerekiyor.

Kısacası şu anda bu hizmet için abonesinden ücret talep etmeyen tek operatör Vodafone olarak kalmış durumda. Bakalım ilerleyen günlerde Vodafone da Turkcell'in yaptığını yapıp abonelerinden ücret talep edecek mi?

Okuyucu Yorumları