Turkcell, yurtdışı yatırımlarına devam ediyor

Turkcell, bir ilke imza attı ve ilk Türk çağrı merkezini yurt dışında bakın nereye kurdu...

Turkcell'den dev adım!

Ülkemizdeki en yakın rakibi bir Dünya iletişim devi olan Turkcell, büyüme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yatırım alanı olarak Türkiye'deki rakibinin olmadığı ülkeleri seçmesiyle dikkat çeken Turkcell, yeni çalışmalarını Ukrayna'nın başkenti Kiev'de gazetecilerle paylaştı.

Öncelikle Turkcell'in Ukrayna'da faaliyete soktuğu Global Bilgi çağrı merkezinden bahsetmemiz gerek. Firmanın Ukrayna'daki ortağı "life :)" GSM operatörüne de hizmet veren Global Bilgi, %100 Turkcell sermayesi ile kurulan ve yurtdışında hizmet vermeye başlayan ilk Türk çağrı merkezi olma özelliğine sahip.

Ülkemizde de Turkcell dışında daha birçok firmaya çağrı merkezi hizmeti sunan Global Bilgi, yurtdışında da benzer şekilde farklı firmaların müşterilerine çağrı merkezi hizmeti sunuyor. Bu firmalar arasında ise bankalar, servis sağlayıcılar, dijital TV turizm sektörünün önde gelen firmaları yer alıyor.

4G ve LTE ne zaman geliyor?

4G ve LTE ne zaman geliyor?

Ukrayna'da basının sorularını yanıtlayan Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv 4G hakkında da olumlu açıklamalarda bulundu. Öncelikle 3G'ye yapılan yatırımların doğru zamanda yapıldığını dile getiren Ciliv, hız konusunda iki senede 7 kat artış olmasına rağmen fiyatların 10 kat daha düştüğünü belirtti. Yine şu anki teknoloji ile 150 Mbit'e kadar hız sunabileceklerini de sözlerine ekledi.

Söz konusu 4G olduğunda ise 3G gibi ek lisans gerekmediğine değinen Ciliv, 4G ve LTE'ye geçişin çok daha hızlı olacağını belirtti. Akıllı telefonların yaygınlaşmasını istediklerini belirten Ciliv, kablosuz veri iletişimini daha çok kişinin kullanması için de daha fazla çaba göstereceklerini sözlerine ekledi.

Kablosuz olduğu kadar, kendi bünyesindeki Superonline ile kablolu iletişime de destek verdiklerini belirten Süreyya Ciliv, firmanın fiberoptik ağının da sürekli genişlettiğine dikkat çekti.

'Yanıltıcı ve yıkıcı rekabet'

'Yanıltıcı ve yıkıcı rekabet'

Toplantıda ülkemizdeki rekabetten "yanıltıcı ve yıkıcı" olarak bahseden Ciliv, konuyla ilgili sorulan soulara, daha fazla açıklama yapmak istemediğini belirterek cevap vermedi. Bu da akıllara ister istemez Turkcell ile Vodafone arasındaki davayı getirdi.

Yurtdışı faaliyetlerini anlatırken KKTC'den de bahseden Ciliv, burada hala eski bir rakipleri olduğuna da dikkat çekti. KKTC'de pazar payı konusunda birinci sırada olan Turkcell'in bu eski rakibi Telsim ile ülkemizdeki eski rekabeti özlediğini söyleyebiliriz.

Yurtdışı çalışmalarına devam ettiklerini belirten Turkcell CEO'su, Almanya'daki Türk'lerin de Turkcell'i tercih etmeleri için burada da etkin bir biçimde çalıştıklarına dikkat çekti. Son olarak firmanın yatırım yaptığı ülkelerde sadece iletişim değil, sosyal sorumluluk projeleri de gerçekleştirdiğini belirtti.

Okuyucu Yorumları