Turkcell’den Hastanelere Mobil Destek

Devlet hastanelerinin telefonlu randevu sistemlerindeki yoğunluk nedeniyle randevu alamayanlar, Turkcell ve SRS İletişim Hizmetleri işbirliği ile oluşturulan “SMS ile randevu” sistemi sayesinde kolayca hastanelerden randevu alabiliyorlar.

Turkcell’den Hastanelere Mobil Destek

Servis, ilk kez Bursa Çekirge Devlet Hastanesi tarafından uygulanmaya başlandı. Bursa’da Bursa Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi, Bursa Devlet Hastanesi ile bu hastaneye bağlı Hürriyet, Heykel, Çekirge Polikliniklerinde, Trabzon’da; Araklı Devlet Hastanesinde, İstanbul’da; İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bu hastaneye bağlı Osmaniye Semt Polikliniği'nde uygulamaya giren "SMS ile randevu" sistemi, Dr.Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi'nde de 1 ay içerisinde uygulanmaya başlanacak.

Sistemin alt yapısını geliştiren SRS yetkilileri sistemin tüm hastanelere ücretsiz olarak kısa sürede kurulabileceğini belirtirken, kullanımı kolay ve telefonla randevudan daha ucuz olan servisin tüm Türkiye’de hızla yaygınlaşması bekleniyor.

SMS ile randevu servisinden yararlanmak isteyenlerin, hastane kodu, T.C Kimlik Numarası ve muayene olmak istedikleri bölümün adını birer boşluk bırakarak yazdıktan sonra, kısa mesaj olarak 3443’e göndermeleri yeterli olacak. Randevu talepleri yine kısa mesajla yanıtlanıyor.

Turkcell aboneleri bulundukları ilin plaka kodunu yazarak 3443’e gönderdiklerinde, o ilde SMS’le Randevu hizmeti veren hastanelerin isimleri ve hastane kodları mesajla kendilerine iletiliyor.

Örnek mesaj Bursa için: 16 yazıp 3443’e gönder
Gelen cevap örneği: 1601 Bursa Çekirge Devlet Hastanesi

Tüm Turkcell abonelerinin yararlanabildiği SMS ile randevu servisi faturalı hatlar için 2 kısa mesaj, ön ödemeli hatlar için (Hazır Kart ve Muhabbet Kart) 4 kontör üzerinden ücretlendiriliyor.

Okuyucu Yorumları