Türkiye, BlaBlaCar'la yolculuğu çok sevdi

Türkiye, BlaBlaCar'la yolculuk paylaşımını çok sevdi!

Türkiye BlaBlaCar'ı çok sevdi

19 ülkede 20 milyondan fazla üyesiyle dünyanın en büyük şehirler arası yolculuk paylaşım ağı BlaBlaCar, 2014 Eylül ayı sonunda Türkiye'deki kullanıcılarla buluşmuştu. Aynı yöne giden sürücü ve yolcuları bir araya getirerek hem hesaplı hem de eğlenceli yolculuk yapma fırsatı sunan BlaBlaCar, 1 yılda Türkiye'de hızla büyüyen güvenilir topluluğuyla, üyelerinden aldığı güç ve enerjiyle yolculuk paylaşımını yaygınlaştırdı.

1 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren BlaBlaCar kısa sürede büyük ilgiyle karşılaştı. Her geçen gün BlaBlaCar topluluğu büyümeye ve BlaBlaCar'la yolculuk paylaşımı yaygınlaşmaya devam ediyor. BlaBlaCar, üyelerinin yüksek memnuniyeti ve olumlu yorumlarıyla, Türkiye'de de pratik, güvenilir ve hesaplı bir şehirlerarası yolculuk seçeneği olduğunu kanıtlamış oldu.

BlaBlaCar üyeleri, son 1 yılda uzakta yaşayan ailelerini daha sık ziyaret etme fırsatı buldular, üniversite eğitimi için farklı şehirde yaşayan öğrenciler hafta sonları evlerine hesaplı yolculuk yaparak ulaşabildiler, iş nedeniyle sık sık şehir dışında gitmesi gerekenler tek başlarına yolculuk yapmak yerine BlaBlaCar'la yolculuklarını paylaşarak daha keyifli seyahat ettiler ve gezmeyi sevenler son dakika da olsa keşfetmek istedikleri yerlere hesaplı ulaşım şansı bulabildiler.

Son 1 yılda BlaBlaCar'ın Türkiye'deki üyelerinin %60'ı sevdiklerine ulaşmak ya da tatile gitmek için yolculuklarını paylaştılar. BlaBlaCar'ın Türkiye'deki üyelerinin %47'si sistemi tasarruflu buldukları için, %46'sı ise sosyalleşmek için BlaBlaCar'ı tercih ettiklerini söylediler. Yol arkadaşlarıyla birlikte vakit geçirmeyi seven BlaBlaCar Türkiye topluluğunun %30'u 30 yaş ve üzerinde, üyelerin yaş ortalaması ise 28.1.

BlaBlaCar'la Türkiye'de son 1 yılda paylaşılan yolculuklar ortalama 415 km'yi buldu. En çok tercih edilen güzergahlar İstanbul-Ankara, İstanbul-İzmir ve İstanbul-Antalya oldu. Her 3 dakikada bir İstanbul'a doğru ya da İstanbul'dan bir BlaBlaCar aracı yola çıktı.

Geçtiğimiz Şeker ve Kurban bayramı tatillerinde, Türkiye genelinde BlaBlaCar'la 160.000 boş koltuk ilanı verildi. Bayram tatilleri gibi özel dönemlerde diğer zamanlara oranla ilan sayısında ciddi artışlar yaşanıyor ve yolculuk paylaşımı özellikle son dakika tatillerinde büyük avantaj sağlayarak istediğiniz rotaya bilet bulamama sorununa son veriyor. Ayrıca, BlaBlaCar ile 1 yılda paylaşılan tüm yolculuklardan elde edilen benzin tasarrufu ile dünyayı tam 1500 kez dolaşabiliyorsunuz!

BlaBlaCar Türkiye ile ilgili en dikkat çekici istatistiklerden biri de yolculuklarda ne kadar sohbet etmeyi seven bir ülke olduğumuz. BlaBlaCar kullanıcıları kayıt aşamasında, kendilerini Bla, BlaBla veya BlaBlaBla olarak tanımlayarak, arabada yolculuk ederken ne kadar sohbet etmek istediklerine dair bir seçim yapıyorlar. Türkiye'deki kullanıcıların %99'u kendilerini BlaBla veya BlaBlaBla olarak tanımlıyor. Bu da yolculukların bol sohbetli geçtiğine işaret ediyor.

Okuyucu Yorumları