Türkiye bu yıl bir numara oldu!

Microsoft Türkiye; Rusya'yı, Çin'i, Brezilya ve Hindistan'ı geride bırakmayı başardı!

Türkiye bir numara oldu!

Dünyada krizin etkilerinin atlatılmaya çalışıldığı bugünlerde Microsoft Türkiye'den sevindirici bir haber geldi. Ekonomileriyle yarıştığımız Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin gibi ülkeleri geride bırakan Microsoft Türkiye, tarihinde ilk defa Microsoft içinde gelişen ülkeler arasında, krizden bir adım önde çıkarak "Yılın Ülkesi" seçildi.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, "Yılın Ülkesi" ödülü için verilen "Şampiyonluk Kupası"nı, Microsoft Corporation CEO'su Steve Ballmer'ın elinden aldı. ABD'nin Atlanta kentinde yapılan ve 14 bin yönetici ile çalışanın katıldığı "Microsoft Global Exchange Summit"de düzenlenen törende konuşan Özmen, Türkiye ekonomisinin potansiyeli açısından "Yılın Ülkesi" seçilmenin önemine dikkat çekerek, "Microsoft Türkiye olarak hedefimiz bu ödülle koyduğumuz çıtayı daha da yukarılara taşımak" dedi.

Microsoft Türkiye, "Müşterilerine sağladığı katma değer, rekabette geliştirdiği etkin stratejiler, müşterilerinin maliyetini düşürmedeki başarısı, müşteri memnuniyet endekslerinin yüksekliği, hızlı büyüme oranları, çalışan memnuniyeti ve Türkiye'de bilişim sektörünün gelişimine yaptığı katkı gibi kriterler baz alınarak yapılan seçimde "Yılın Ülkesi" ödülünü almaya hak kazandı. Microsoft Türkiye, gösterdiği başarılı kurumsal ve pazar performansı ile "Hızlı gelişen ülkeler" liginde yarıştığı Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin gibi ülkeleri geride bırakarak yükselen ülke ekonomilerinin yıldızı oldu. Faaliyetlerine 1993 yılında başlayan Microsoft Türkiye, tarihinde ilk defa bu ödülü kazanarak, uluslararası arenada Türkiye'yi öne çıkarmış oldu.

Steve Ballmer: "Türkiye yükselen yıldız"

Steve Ballmer:

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, "Yılın Ülkesi" ödülünü temsil eden "Şampiyonluk Kupası"nı, Atlanta'da düzenlenen törende, Microsoft Corporation CEO'su Steve Ballmer'ın elinden aldı. Özmen, törende yaptığı konuşmada Türkiye ekonomisinin potansiyeli açısından bu ödülün çok önemli olduğunu belirterek, "Microsoft Türkiye olarak hedefimiz ülkemizin teknolojinin avantajlarını kullanarak, Çin, Hindistan gibi ülkelerle rekabete girmesi ve bu ülkelerin geçmesi' dedi.
Gelişen pazarlarda gösterdiği başarıyla "Yılın Ülkesi" seçilen Microsoft Türkiye'ye, bu başarısının ödülü olarak Türkiye'de sosyal sorumluluk faaliyetlerinde kullanılmak üzere bir bütçe de verilecek. Bu kaynak şirketin bugüne kadar büyük bir çaba ve özveriyle sürdürdüğü topluma katkı projeleri için taze ve güçlü bir fon olarak kullanılacak.

Microsoft Türkiye'nin gelişmekte olan pazarlarda göstermiş olduğu performans ve sektöre katkıları nedeniyle "Yılın Ülkesi" ödülünü kazandığını belirten Microsoft Corporation CEO'su Steve Ballmer da yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Kurulduğu 1993 yılından bu yana teknolojiye liderlik eden, bireylere ve kurumlara, potansiyellerini gerçekleştirmeleri için yenilikçi yazılımlar sunan Microsoft Türkiye, bugün 7 bini aşkın bilişim şirketinden oluşan ekosistemiyle Türkiye'nin gelişmesine katkıda bulunmakta. 350'ye yakın çalışanıyla 79 ülkenin bulunduğu Microsoft Orta Doğu ve Afrika Bölgesi'nin de merkezi olan Microsoft Türkiye, yükselen ekonomilerden oluşan BRIC grubunun yükselen yıldızı olmuştur. Bu parlak başarının ardında, Microsoft Türkiye şirketimizin faaliyet gösterdiği alanlarda iş ortaklarıyla birlikte müşterilerine sağladığı katma değerin yer aldığını düşünüyorum. Microsoft Türkiye'nin pazara sunduğu yenilikçi teknoloji ve yazılımlarıyla elde ettiği her 1 TL'lik kazanca karşılık, ekosistemindeki iş ortakları 13,53 TL gelir sağlıyor. Bu ödülü Microsoft Türkiye ve iş ortaklarının oluşturduğu ekosistemin hak ettiğine inanıyorum".

Türkiye kazanıyor

Türkiye kazanıyor

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, bu ödülün sadece kendilerine değil aynı zamanda Türkiye'ye verildiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Türkiye, son yıllarda ekonomide gösterdiği performansla, giderek daha fazla dikkat çekiyor. Aslında Türkiye'nin, hep sözünü ettiğimiz potansiyelinin ortaya çıktığını ve dünya ekonomisi içinde hak ettiği yere gelmeye başladığını söyleyebiliriz. En önemli nokta, bunu artık bir tek biz söylemiyoruz. Dünya bu gelişmenin farkında ve Türkiye, ekonominin farklı alanlarında öne çıkıyor. Ben Microsoft Türkiye'nin, Microsoft içinde 'Yılın Ülkesi' seçilmesini de bu açıdan önemli buluyorum. Microsoft'un diğer ülke şirketleri içinde Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin gibi potansiyeli çok yüksek görülen ülkeleri geride bırakması Türkiye açısından çok önemli bir gösterge, çünkü Microsoft Türkiye bir Türk şirketi olarak Türk ekonomisinin önemli oyuncularından bir tanesi.

Biz tüm ekibimizle Microsoft Türkiye olarak bu gelişime katkı yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye'de çok güçlü bir ekibimiz var. Ekibimizle birlikte bu çalışmalarımızın sonuçlarını aldığımızı görmek de benim için çok sevindirici. Çünkü, Türkiye ekonomisine katkı yaparak büyümek bu başarıdaki tek anahtar formülümüz.

Tabii Microsoft içinde başarılarımızın "Yılın Ülkesi" ödülü ile takdir edilmesi bizim için ileriye dönük hedeflerimiz açısından da çok motive edici. Önümüzdeki dönemler için çıta böylece gerçekten çok yükseğe konmuş oldu. En büyük isteğim Microsoft içinde Türkiye'ye dönük yatırımlarımızı daha hızlı bir şekilde artırma imkanı bulmamız. İstihdama, büyümeye daha fazla katkı yapabilmemiz. Verimlilik, maliyet düşürme, rekabette öne geçme gibi kavramların ön plana çıktığı günümüz ekonomisinde, Türkiye'de yapılacak daha çok işimiz var.

Ben bu başarıyı yaratan Türkiye'deki tüm ekibimize, müşterilerimize, bizim çok büyük gücümüz olan iş ortaklarımıza, kuşkusuz onlar olmadan bu başarıyı yakalamamız mümkün olmazdı ve tabii müşterilerimize, Microsoft'a olan güvenleri için teşekkür ediyorum. Tüm ekosistemimizle birlikte yakalanan bu başarının yine birlikte artarak süreceğine inanıyorum."

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları